AKP'nin eski Diyarbakır milletvekili: 'Pervin Çakar üzerinden yürütülen siyaset ciddi kul hakkı, insan hakkı ihlali içeriyor'

AKP'nin eski Diyarbakır milletvekili: 'Pervin Çakar üzerinden yürütülen siyaset ciddi kul hakkı, insan hakkı ihlali içeriyor'
Pervin Chakar'ın son günlerde hedef gösterilmesine tepki gösteren AKP'nin eski Diyarbakır Milletvekili Kurt, "Bir insanı haksız yere linç etmek, ailesi ve yakınlarına ve hatta kendisine dinden, imandan ve insanlıktan soğuma sebebi olmak doğru ve kabul edilebilir değildir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Süreyya Operası’nda soprano Pervin Chakar ve piyanist Paolo Villa’nın 'Bir Opera Gecesi' dinletisine katılmış ve Özel'in dinletide Çakar’ın elini öpmesi sosyal medyada gündem olmuştu.

TRT'nin dün daha önce yayınlara katılan Chakar'ın bulunduğu yayınları arşivden sildiği ortaya çıktı. Çakar, iktidara yakın çevreler tarafından hedef gösterilmişti. Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt da sosyal medya hesabı üzerinden yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

'Dost düşmana çevriliyor'

“Kimse kusura bakmasın dilsiz şeytan olmaya niyetim yok ve bedellerini zaten ödüyoruz, bunu da hesaba yazsalar da fark etmez” diyen Kurt, “Mazlum ve Müslüman bir babanın evladıdır. Yanlış yapılıyor, dost düşmana çevriliyor. Yapmayın yazıktır günahtır” dedi.

'Pervin Çakar üzerinden yürütülen siyaset ciddi bir kul hakkı, insan hakkı ihlali içeriyor'

Kurt’un sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Gecenin bu saatinde canınızı sıkmak istemezdim dostlar ammaaa Pervin Çakar üzerinden yürütülen siyaset ciddi bir kul hakkı, insan hakkı ihlali içeriyor. Kimse kusura bakmasın dilsiz şeytan olmaya niyetim yok ve bedellerini zaten ödüyoruz, bunu da hesaba yazsalar da fark etmez. Bir insanı haksız yere linç etmek, ailesi ve yakınlarına ve hatta kendisine dinden, imandan ve insanlıktan soğuma sebebi olmak doğru ve kabul edilebilir değildir.

Mazlum ve Müslüman bir babanın evladıdır. Yanlış yapılıyor, dost düşmana çevriliyor. Yapmayın yazıktır günahtır…"

(Kısa Dalga)

Gündem