AKP'nin Gaziantep ve Konya adayları da belirlendi

AKP'nin Gaziantep ve Konya adayları da belirlendi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde 12’si büyükşehir, 28 belediye başkan adayının isimlerini açıklayacak. Sonraki hafta da yeni adaylar açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunun merakla beklediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını bizzat açıklayacak.

Murat Kurum, AKP'nin İBB adayı oldu. Dün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının Murat Kurum’a tebliğ edildiği iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 büyükşehirde daha hangi isimleri aday göstereceğinin belli olduğu öne sürüldü.

Habertürk'te yer alan bilgilere göre Gaziantep’te mevcut başkan Fatma Şahin’i, Konya’da da mevcut başkan İbrahim Altay’ı yeniden gösterme kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Osman Gürün’ün yönetimindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi için siyaset, iş ve finans dünyasının tanınmış ismi Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı aday gösterecek.

12 büyükşehir ve 16ilin adayı bugün duyurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bizzat katılacağı tanıtım etkinliğinde aralarında İstanbul'un da yer aldığı 12 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adayını tüm Türkiye'ye duyuracak.

Kalan adaylar 15 Ocak'ta Ankara'da belli olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geri kalan 46 belediye başkan adayını ise 15 Ocak'ta Ankara'dan duyuracak. İlçe belediye başkan adayları ise 15 Ocak'tan sonra belli olacak. AKP tarafından aday gösterilecek isimlerin dün itibariyle aranarak adaylıklarının tebliğ edildiği belirtildi.

AKP'nin en çok merak edilen belediye başkan adayı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak. AK Parti'nin İstanbul adayı, yarınki etkinlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Erdoğan'ın adaylarını açıklayacağı 12 büyükşehir;

İstanbul
Muğla
Kocaeli
Erzurum
Eskişehir
Balıkesir
Bursa
Aydın
Samsun
Mardin
Denizli
Ordu

Büyükşehirler dışındaki 16 il

Artvin
Bayburt
Giresun
Elazığ
Edirne
Düzce
Bitlis
Bingöl
Çanakkale
Çankırı
Kastamonu
Rize
Sinop
Tokat
Yalova
Isparta (Kısa Dalga)

Gündem