AKP'nin 'gri pasaportçu' belediye başkanı adaylıktan çekildi

AKP'nin 'gri pasaportçu' belediye başkanı adaylıktan çekildi
Gri pasaportla insan kaçaklığı yaptığı suçlamaları ile gündeme gelen AKP'nin Elazığ Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Gri pasaportla insan kaçırdığı haberleriyle gündem gelen Elazığ'ın AKP'li Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya'nın bir kez daha aday olması gündem olmuştu

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan vazgeçtiğini belirtti.

Diğer adaylar destek vermeyeceklerini açıklamış

Kaya, şunları kaydetti:

"Başarı hikayeleriyle dolu 10 yıllık hizmet serüvenimizin 31 Mart 2024 tarihinde sonuna gelmiş olacağız. AK Parti Akçakiraz Belediye Başkanı aday adayları ve belde başkanımız ile defalarca yaptığımız istişareler sonrasında, şahsıma hiçbir şartta ve durumda destek vermeyeceklerini ve kendi aralarında konsensus sağladıklarını ifade etmişlerdir."

"Beldemizin ve partimizin selameti açısından seçmenler arasında kutuplaşmaya ve kaosa sebebiyet vermemek amacıyla aday adaylığı sürecinden kendimi azlediyorum" dedi.

Yerine AKP'nin aday göstereceği isime başarı dileyen Kaya, "Partimizin ve liderimizin yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Belde sakinlerimize ve samimi tüm gönül dostlarımıza şükranlarımı sunuyor, helallik temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Vatandaş işsiz güçsüz… "

Olaydan sonra İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açtığı Sabahattin Kaya, kendini "Vatandaş işsiz güçsüz… Dedik buradan giderler, iş güç sahibi olurlar. Bana makul geldi. Burada Türkiye Cumhuriyeti'ne yük olacak insanlar gidiyor. Euro, altın ve dolar gönderiyor. Annesini babasını rahatlatıyor. Bir şeyin kârı zararından fazlaysa doğrudur, helaldir, hoştur. O mantıkla baktım" sözleriyle savunmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem