AKP'nin karşısında aday olmam demişti: CHP Kemalpaşa'dan aday gösterdi

AKP'nin karşısında aday olmam demişti: CHP Kemalpaşa'dan aday gösterdi
CHP'nin dün açıkladığı İzmir adaylarından, büyükşehir adayı Cemil Tugay gündemin birinci sırasında yer aldı. Ancak geçmişi dikkat çeken başka bir aday daha var: Mehmet Türkmen... CHP, Türkmen'i Kemalpaşa'dan aday gösterdi. Eski DYPli, eski AKPli yeni CHPli...

Seçim takvimi hızla işlerken, gözlerin çevrildiği CHP İzmir adaylarını dün uzun bir bekleyişin ardından açıkladı.

Açıklanan adaylardan en tartışmalı olan büyükşehir için adı açıklanan Cemil Tugay oldu. Listede tartışmalı başka adaylar da yer aldı. Çiğli'de bir grup partili, Uygur Yıldırım'ın aday gösterilmesi üzerine parti binası önünde kararı protesto etti.

Bir de Kemalpaşa adayı vardı: Mehmet Türkmen...

DYP dönemi

Mehmet Türkmen, Büyükşehir Yasası ile kapatılan Ulucak Beldesi'nde Doğru Yol Partisi'nden belediye başkanlığı yaptı.

O dönem Türkmen hakkında Kemalpaşa Kaymakamlığı'na 12 şikayet dilekçesi verildi. Şikayetler arasında dere yatağını daraltıp satmak, yolu imar değişikliği ile satışa çıkarmak yer alıyordu. Türkmen ise iddiaları reddetmişti.

MHP adayı

DYP'den 10 yıl boyunca Ulucak'ta belediye başkanlığı yapan Mehmet Türkmen, 2009 yılında MHP'den belediye başkanı adayı olmuş ve seçimi kaybetmişti.

Türkmen'in ismi 2019 seçimlerinde bir kez daha AKP için geçti. Ancak mevcut belediye başkanı Arif Uğurlu'nun, AKP'den tekrar adaylığını açıklaması üzerine, Türkmen'in adı bu kez hem CHP hem de MHP ile anılmaya başladı.

Partimin karşısında çıkmam dedikten bir yıl sonra CHP'den aday oldu

O dönem yaptığı açıklamada Türkmen, "Halen partimin üyesiyim, ancak mevcut başkan 'adayım' dediği anda benim aynı partiden aday olmam etik değil, partimin adayının karşısına çıkmam" demişti.

Türkmen, bu açıklamadan 1 yıl sonra 2019 seçimlerinde CHP'den belediye başkan aday adayı oldu.

Rıdvan Karakayalı'nın aday gösterildiği ve seçim kazandığı süreçte Türkmen, belediye meclis üyesi olarak seçilmişti.

Uzun süre adaylık için mücadele eden Türkmen'e aradığı koltuğu belediye sunmuş oldu. (Kısa Dalga)

Gündem