AKP’li Özyavuz'dan MHP'li belediye başkanına "IŞİD ve PKK'ya SIM kartı satışı" suçlaması

AKP’li Özyavuz'dan MHP'li belediye başkanına "IŞİD ve PKK'ya SIM kartı satışı" suçlaması
AKP’li Mehmet Ali Özyavuz, MHP’li Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’u AKP Genel Merkezi'ne şikayet etti. Özyavuz, “Memleketin durumu" sözleriyle kaleme aldığı mektubunda IŞİD ve PKK'ya SİM kartı satışı başta olmak üzere önemli iddialarda bulundu ve "Baba milletvekili, oğul belediye başkanı, amca ilçe başkanı, yeğen il başkanı gibi bir şebeke kumpasına maruz bırakılmamalıdır” dedi.

AKP’nin kalesi olmasına rağmen 2019 yılında MHP’ye bırakılan Harran’da iki parti arasında gerginlik var.

Sözcü’den Veli Toprak'ın haberine göre; aradaki soğukluk AKP'li ÖzYavuz tarafından kaleme alınan dilekçeye şu sözlerle yansıdı:

“2019 seçimlerinde Harran’ı ittifaka teslim ettikten sonra MHP’li Milletvekili İbrahim Özyavuz, apar topar oğlu Mahmut Özyavuz’u belediye başkan adayı yapmış ve belediye başkanı seçilmiştir. Seçimin ertesi günü belediye başkanı daha evvel AKP’li olan Harran Belediyesi’nde çalışan 120 kişiyi tazminatsız kapı dışarı edecek şekilde işten çıkarmıştır."

Mahmut Özyavuz şu an soruşturması devam eden 265 kişiden oluşan çoğu PKK’lı, PYD’li ve DAEŞ’li kişiyi sportif faaliyet gösteren bir spor kulübü bir dernek gibi göstererek turneye katılmak üzere maddi çıkar karşılığı gri pasaport tanzim ettirerek bunların yurt dışına çıkmasına vesile olmuş olup söz konusu soruşturma adli makamlarda ve İçişleri Bakanlığı’nda halen devam etmektedir.”

'IŞİD-PKK'ya 5 bin SİM kart satışı' iddiası

Özyavuz 2017’de kendi işlettiği bayiden terör örgütleri DAEŞ ve PKK adlarına büyük paralar karşılığı 5000 civarında SİM kart temin edildiği kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Bu doğrultuda kendisi hakkında soruşturma başlatılınca bu bayilikleri başkaları üzerine devretmiştir.

AKP’ye gönül vermiş kişilerin belediyeden herhangi bir talebi bulunduğunda söz konusu belediye başkanı AKP’den istifa etme karşılığında işlerini göreceğini tehditler ve beyanlarda bulunmuştur. Halil Boğa isimli vatandaşın, Harran Belediyesi’nden iş yeri ruhsatı talebine ‘AKP’den istifa edersen ruhsat veriri’ cevabı aldığı bilinmektedir.” (Kısa Dalga)

Gündem