AKP'nin WhatsApp gruplarında konuşulan kriz ne?

AKP'nin WhatsApp gruplarında konuşulan kriz ne?
Gazeteci Banış Pehlivan, Adana AKP İl Başkanı Mehmet Ay ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu arasında ciddi bir protokol krizi yaşandığını aktarırken, bu durumun parti içindeki WhatsApp gruplarında konuşulduğunu yazdı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, köşe yazısında AKP'deki WhatsApp gruplarındaki konuşmaları gündeme getirdi. "AKP’lilerin WhatsApp gruplarında konuşulanların onda biri ifşa olsa ortalık birbirine girer" diyen Pehlivan, bir örnek de verdi. Pehlivan'ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

"(...) Örnek mi? Binali Yıldırım üç gün önce Adana’ya gitti. Yanında AKP’li bakan da vardı, partinin kurmay isimleri de... Haliyle AKP Adana İl Başkanı Mehmet Ay da gelen isimlerin hep yanındaydı. Sosyal medyada Adana’da yapılan bu ziyaretin bolca fotoğrafı var.

Ancak bir de perde arkasında yaşandığı söylenen başka bir gerginlik konuşuluyor. Deniyor ki, o buluşmada Adanalı AKP İl Başkanı Mehmet Ay ile Adanalı AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu arasında ciddi bir protokol krizi yaşanmış. Hatta Binali Yıldırım da devreye girmiş. Olur bu, “Adanalılık” diyebilirsiniz...

Ama demeyen var, zira WhatsApp grupları kaynıyor. AKP il başkanının parti kurmayına olan öfkesini sosyal medya hesaplarından paylaşıp, hemen ardından sildiği ileri sürülüyor. Lakin ortadan kaldırılmadan ekran görüntüsünün alındığı AKP’liler arasında konuşuluyor.

Eğer o ekran görüntüleri doğruysa...

İl başkanı Ay, genel başkan yardımcısı Sarıeroğlu’nu “afra tafra yapmakla”, “fotoğraf çekimi sırasında önüne geçmekle” suçluyor. İddia edilen o mesajlara dair Adana İl Başkanı’nı aradım, basın temsilcisine de not bıraktım. Ancak bu satırlar yazılırken bir dönüş olmadı. "

YAZININ TAMAMI

Gündem