AKP, İBB'ye karşı açtığı davayı kaybetti, tazminat ödeyecek

AKP, İBB'ye karşı açtığı davayı kaybetti, tazminat ödeyecek
2015 yılından beri İBB’ye ait taşınmazı ‘işgalci’ olarak kullanan AKP, İBB’ye karşı açtığı davayı kaybetti. AKP, İBB’ye işgal tazminatı (ecrimisil) ödeyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 14. Şubat 2020’de görülen oturumunda Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın İBB’nin mülkiyetinde olan binanın kaçak kullanıldığını tespit etmişti. İBB, daha AKP İlçe Başkanlığı olarak kullanılan bu taşınmazı almak ve kullanılan sürenin kirasını tahsis etmek için dava açtı.

AKP karara itiraz etti

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre ilk olarak Bakırköy 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı kabul etti. AKP Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nın da İBB'ye ait taşınmazda işgalci olduğunu, bugüne kadar hiçbir ödeme yapmadığından mahkeme İBB lehine karar verdi. AKP, karara itiraz etti.

"İşgalci" tespiti

İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nde görülen dava da sonuçlandı. Mahkeme, AKP’nin binayı haksız ve işgalci olarak kullandığını tesbit etti. AKP, İBB’ye işgal tazminatı (ecrimisil) ödeyecek. Mahkeme, İBB’nin talep ettiği 1 milyon 400 bin liralık ecrimisilin 889 bin TL’sini ödemesini hüküm etti.

Belediyeye kira da ödenmedi

Bilirkişi Raporunda, Bahçelievler’in Kocasinan Mahallesi 1358 ada 1 parseldeki taşınmazın, 22 Haziran 2017’de belediye adına tecil edildiğine rastlandı. Raporda taşınmazın AKP’nin ilçe başkanlığı olarak kullanıldığı ve belediyeye kira ödenmediği de belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem