AKP'ye yakın anket firmasından İstanbul anketinden 'sürpriz' sonuç

AKP'ye yakın anket firmasından İstanbul anketinden 'sürpriz' sonuç
Yerel seçimde iktidar da muhalefet de İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Son günlerde de İstanbul için arka arkaya anket sonuçları açıklanıyor. Son anket çalışması ise AKP'ye yakınlığıyla bilinen Hilmi Daşdemir'in sahibi olduğu Optimar Araştırma tarafından yapıldı.

16-19 Ocak tarihleri arasında 2 bin 205 kişiyle yapılan ankette, 'Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu seçilmelidir?' diye soruldu.

Ankete göre, Murat Kurum seçilmeli diyenlerin oranı yüzde 42.1, Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı ise yüzde 46.3 çıkıyor.

'Kararsızım' diyenlerin oranı yüzde 5.7’yken, 'Hiçbiri' diyenler yüzde 5.9’da kalıyor.

'Kim seçilecek?' sorusuna ankete katılanların yüzde 41.7’si Murat Kurum derken, Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 50.5 çıkıyor.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısında aktardığı ankette, Ekrem İmamoğlu’nun görev yaptığı 5 yıl içinde belediyecilik hizmetlerinde nasıl bir değişim yaşandığı da soruldu.

Ankete katılanların yüzde 33.7’si 'Başarısız bir dönemdi' yanıtını verirken, 'Başarılı' diyenlerin oranı yüzde 40.3 oldu. Yüzde 26 oranında ise 'Bir şey değişmedi' sonucu çıktı.

Araştırmada İstanbul seçimlerinin ülke siyaseti üzerinde ne derece etkili olacağı soruldu. Yüzde 33.3’lük kesim 'çok etkili olur' görüşünde. 'Etkili olur' diyenler yüzde 29 oranında. 'Orta' diyenler yüzde 26 çıkarken, 'Etkisiz' diyenlerin oranı yüzde 9.6 oranında kaldı. Ankete göre, 'Çok etkisiz' yanıtını verenler ise yüzde 2.1’lik bir kesimi oluşturdu. (Kısa Dalga)

Gündem