Aksaray Valisi selde hayatını kaybeden Asel bebek hakkında konuştu: 'Demek ki Cenabıhak bebeğimizi çok seviyordu'

Aksaray Valisi selde hayatını kaybeden Asel bebek hakkında konuştu: 'Demek ki Cenabıhak bebeğimizi çok seviyordu'
Selde kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan 3 aylık Asel bebek hakkında açıklamada bulunan Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, "Demek ki Cenabıhak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi" dedi.

Aksaray'daki selde altı gün önce kaybolan 3 aylık Asel bebeğin cansız bedenine bugün ulaşıldı.

Asel bebeğin cansız bedeninin bulunmasının ardından olay yerinde açıklamada bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Gönül isterdi ki Asel bebeğimizi canlı bir şekilde ailesine, annesine, annesinin kucağına teslim edelim ama maalesef arama neticesinde cansız bedenine ulaştık" dedi.

Kumbuzoğlu'nun "Demek ki Cenabıhak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi. O artık cennet bahçesinde" sözleri ise dikkat çekti.

Kumbuzoğlu'nun yaptığı açıklamada öne çıkanlar şöyle:

''STK'larımız, UMKE'miz, izcilik kulübümüz, askerimiz, polisimiz, emniyetimiz, gönüllü vatandaşlarımız yaklaşık 410 arama kurtarma ekibiyle ve köpeklerimizle, dalgıçlarımızla büyük bir mücadele örneği sergiledik. 7/24 gece gündüz çalıştık. Asel bebeğimizle, yüreğimiz aktı. Ben emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok üzgünüz ama bebeğimizi bulduğumuzdan dolayı ona da mutluyuz. En azından cansız bedenine ulaşmak aileyi de memnun etti, bizleri de memnun etti. Bu sel felaketleri sadece Aksaray'da değil, ülkemizi birçok yerinde cereyan etti. Dolayısıyla sel felaketlerinde vefat eden başta bebeğimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın başı sağ olsun. Ölenlerin mekanları cennet olsun, yaralananlara da Allah'tan şifalar diliyorum''

Vali Kumbuzoğlu, Asel bebeğin, kaybolduğu noktadan yaklaşık 3 kilometre ileride balçık içinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Olay yerinden 3 kilometre aşağıda bulundu. Tabi bu selin özelliği dere suyunu tamamen balçıkla kaplanması. Balçık biliyorsunuz, yapıştıran bir özellik taşıyor. Dolayısıyla taş, ağaç parçalarıyla oluşmuş bir balçık aynı zamanda Asel bebeğimizi kavrıyor ve kapatıyor. Bu şekilde aramayı da zorlaştırdı. İş makinelerinin de yardımıyla arkadaşlarımız, değerli arama kurtarma ekibimiz bu balçığı fark ediyorlar. Bebek de küçük olduğu için işin zor tarafı da buydu; ancak fark ediyorlar ve balçığı üstünden alarak bebeğimize ulaşıyorlar. Bulunma şekli bu şekilde.'' (DHA)

Gündem