Aksaray'da sel nedeniyle yol yarıldı; sulara kapılan araçta mahsur kaldılar: 1 ölü, 1 bebek kayıp

Aksaray'da sel nedeniyle yol yarıldı; sulara kapılan araçta mahsur kaldılar: 1 ölü, 1 bebek kayıp
Aksaray'da sağanağın neden olduğu sel sonucu yol yarıldı. Yarılan yolda sele kapılıp yaklaşık 20 metre sürüklenen otomobilden sürücü sağ kurtulurken, eşi yaşamını yitirdi. Bir bebek ise annesinin kucağından düşüp sel sularına kapıldı.

Aksaray’da akşam saatlerinde başlayan ve etkili olan sağanağın ardından oluşan sel suları nedeniyle Ihlara yolu Kireçlik mevkisinde yol yarıldı.

Yarılan yolda sele kapılan 1 otomobil yaklaşık 20 metre sürüklendikten sonra durabildi.

O sırada yoldan geçen diğer araçlar ise son anda sele kapılmaktan kurtuldu.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yol ulaşıma kapatılırken sele kapılmaktan son anda kurtulan araçlarda bulunan 13 kişi ambulanslarla tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

“Araçtan indikten sonra sel aracı götürdü”

Sele kapılmaktan kurtulan Yasin İn, ''Eşim ve çocuklarımla birlikte aracımızla giderken, aniden yağmur yağmaya başladı. Tam akaryakıt istasyonun yakınında denk geldiği için durdum. Eşim ve çocuklarımla indim. Kısa bir süre aracı sel aldı götürdü. İyi ki araçtan indik. Yoksa bizi de araçla birlikte götürürdü" dedi.

Sürücü kurtuldu, eşi öldü

Aksaray'da sağanağın neden olduğu sel sonucu yarılan yolda suyun akıntısına kapılan otomobilin sürücüsü Çapan En, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. En hastaneye kaldırılırken, araç içinde mahsur kalan eşi Gülseren En ise hayatını kaybetti.

Gülseren En'in cansız bedeni AFAD ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle araç içinden çıkartılıp, otopsi için hastanenin morguna konuldu.

Asel bebek, annesinin kucağından düşüp selde sürüklendi

Sel sularına kapılmaktan son anda kurtulan araçlardaki 13 kişinin tedbir amaçlı kaldırıldığı hastanedeki sağlık kontrollerinin devam ettiği belirtildi. Hastaneye kaldırılanlar arasındaki bir ailenin ise bebeklerinin kayıp olduğunu belirtmesi üzerine bölgeye takviye olarak jandarma komanda ekipleri de çağrıldı.

Nazif Balcan (25) ve aynı yaştaki eşi Hayriye Balcan'ın içinde bulunduğu aracın sele kapılıp sürüklendiği ve bir süre sonra çiftin kendi imkanlarıyla araçtan kurtuldukları belirtildi. Bu sırada anne Hayriye Balcan'ın kucağındaki 3 aylık bebeği Asel'in kayıp düştüğü ve akıntıda sürüklenerek kaybolduğu öğrenildi. Yaklaşık 150 kişiden oluşan ekibin Asel'i arama çalışmaları sürüyor.

Vali Kumbuzoğlu: 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1 bebek kayıp

Aksaray'da meydana gelen sel felaketinin ardından açıklama yapan Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve 1 çocuğun da kayıp olduğunu belirtti.

Kumbuzoğlu, ''Bugün saat 20.30 civarında ilimiz Sevinçili, Gücünkaya köyleri ile Kireçlik mevkiinde meydana gelen sağanak yağıştan kaynaklı sel afeti meydana gelmiştir. İhbarlar alındığı andan itibaren oluşturulan kriz masasıyla devletimizin tüm kurumları seferber edilmiştir. Bölgede çalışmalara başlanmış ve çalışmalar devam etmektedir. Şu an itibarıyla 14 afetzedemize hastanemizde müdahale edilmiş, 13 vatandaşımız taburcu edilmiştir. Bir kadın hastamızın tedavisi devam etmekte olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olay yerinde bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Gelen ihbarlar doğrultusunda bir çocuğumuzun arama çalışmaları devam etmektedir" dedi. (DHA)

Gündem