Akşener Manisa'dan seslendi: CHP’ye yancılık yapmak için mi partiyi kurduk

Akşener Manisa'dan seslendi: CHP’ye yancılık yapmak için mi partiyi kurduk
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Manisa'da yaptığı konuşmada, CHP ile iş birliği olmadığı takdirde, bazı illeri muhalefet kaybeder eleştirilerine yanıt verdi: "Biz AK Parti’nin karşısında CHP’yi ya da başka bir siyasi partinin adaylarını kazandırmak için mi bu siyasi partiyi kurduk, onlara yancılık yapmak için mi kurduk.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için Edirne’de başlattığı il gezilerine devam ediyor. Akşener, bu kapsamda bugün Manisa’ya geldi,

Akşener CHP ile iş birliğinin reddedilme teklifine ilişkin şöyle konuştu: "Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin dayattığı, büyüğün küçüğü ezdiği, aldığı oy oranı yüksek olan siyasi partinin yanı, yandaşı, yancısı olarak tarif edilen ve iddiasını unutturulan bir anlayışla kaldık. Şu söylendi, ‘Biz ayrı girersek şu şehri kaybettirirmişiz. Ayrı girersek şurasını AK Parti alırmış. Sizlere bir sorum var. Biz AK Parti’nin karşısında CHP’yi ya da başka bir siyasi partinin adaylarını kazandırmak için mi bu siyasi partiyi kurduk, onlara yancılık yapmak için mi kurduk”

Akşener: Kaybedersek bedelini öderim

Cumhuriyetin kurucu iradesinin Türk milliyetçiliği olduğunu söyleyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2018’den bugüne kadar o sistemin mecburiyetlerine uyduk. Ama değişen bir şey oldu mu? Olmadı. 2023’te biz bu sistemi değiştirebildik mi? Hayır. Şimdi herkes birbirinin üstüne suç atıyor. Kabul kardeşim suç benim. Ne değişiyor? Biz önemli bir adım atıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik de ona buna yol açmıyoruz. Hani Cumhurbaşkanlığında kendi başımıza gitsek diyecekler ki ona yol açıyor, buna yol açıyor. Hayır öyle de değil. Yerel seçimler ilginçtir projelerin tartışıldığı ve her seçimde Cumhur İttifakı bileşenlerinin bir şekilde oy kaybettiği bir sistemdir."

“Seçimlerde İYİ Parti başarısız olursa Genel Başkan olarak ne yapacaksınız sorularına ‘Bedelini öderim’” yanıtını verdiğini aktaran Akşener, “Biz başımızı koyduk Türkiye’nin yoluna. Ölürüm Türkiye’m yoluna. Türkiye uzun zamandır ölürüm Türkiye’yi unuttuğu için o iş bambaşka bir şekilde anlaşılmış. Milletimiz bizi anlıyor. Bütün zorluklara rağmen 2018’de de 2023’de de yeni kurulmuş, AK Parti’nin en güçlü olduğu dönemde ayakta kalmayı bize sağladı milletimiz” dedi. (DHA)

Gündem