Akşener'den 'tek cumhurbaşkanı yardımcılığı' sorusuna yanıt

Akşener'den 'tek cumhurbaşkanı yardımcılığı' sorusuna yanıt
İYİ Parti lideri Meral Akşener, altılı masanın seçimi kazanması halinde tek cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istediği iddiasıyla ilgili konuştu.

Seçim zamanı yaklaşırken Ankara kulislerinden sızan bilgiler birbirini izliyor. Bunlardan biri de de İYİ Parti lideri Meral Akşener’in altılı masanın seçimi kazanması halinde tek cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istediği yönündeydi.

Gazeteci Murat Yetkin. bu konuyu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Akşener'e sorduğunu belirtti. Murat Yetkin, yetkinport.com'da yayımlanan yazısında özetle şunları aktardı:

"Önce Kılıçdaroğlu ile konuştum. TBMM Grup toplantısını ve gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 30’uncu yılı anma töreni hazırlığındaydı. Akşener kendisinden ya da Altılı Masadan yegâne Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusunda böyle bir talepte bulunmuş muydu?
“Bu konuları da 26 Ocak’ta görüşeceğiz” dedi, “Bunlar Yol Haritası ve Ortak İlkeler Metnini ilgilendiren konular. Dolayısıyla benim bugünden diğer liderleri etkileyecek şekilde konuşmam doğru olmaz.”

Belli ki Kılıçdaroğlu Akşener’i zor durumda istemiyordu.

Hemen ardından konuşma imkânı bulduğum Akşener ise soruyu duyar duymaz, gülerek “Yalan” dedi; “Bakın yanlış bilgi demiyorum, yalan diyorum. Birileri maalesef gazeteci arkadaşlarımızı işletmiş. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Masa’daki diğer arkadaşlarımıza bu konuda değil talepte bulunmak, ima yollu bir şey söylemiş değilim.”

Akşener’in sözleri çok açık. Ev sahipliği yapacağı kritik 26 Ocak toplantısına Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tartışmasıyla gölge düşürülmesini istemiyor.
Kılıçdaroğlu’nun ise “konuşmak istemediği” yanıtı dahi kendi başına bir yanıt.
Birincisi, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı konusunun da 26 Ocak’ta Masa’da olduğu kesinleşmiş durumdadır.
İkincisi, siyaset lisanında bu soruya şu anda yanıt verilememesinin olmanın anlamı, bu konuda -Akşener’e atfedilen dahil- faklı önerilerin bulunduğu ama bunlara 26 Ocak’ta son şeklinin verileceğidir.


Altılı Masa muhalefetinin 26 Ocak’ta ortak adaylarının kim olacağını da konuşmaya başlayacağı daha önce Saadet Lideri temel Karamollaoğlu ve sonra Akşener tarafından açıklanmıştı.


Tabii ki bu tartışma öncelikle Altılı Masanın 14 Mayıs seçimini kazanmasına bağlı. Ancak iddiaları zaten seçimi kazanmaları durumunda atacakları her adımın bugünden hazırlanması olduğuna göre bu tartışma önem taşıyor."

Yazının tamamı

Gündem