Akşener'den yerel seçim çıkışı: 81 ilde aday çıkaracağız, İstanbul ve Ankara dahil, İzmir adayını açıkladı

Akşener'den yerel seçim çıkışı: 81 ilde aday çıkaracağız, İstanbul ve Ankara dahil, İzmir adayını açıkladı
İYİ Parti Meral Akşener, yaklaşan yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını söyledi. Akşener, Ümit Özlale'nin İzmir adayı olacağını ima etti: "İzmir’de CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibariyle çalışıyor."

Mayıs seçimleri sonrasında muhalefet partilerinin kendi içlerinde ve birbirleri arasındaki tartışmalar sürerken, İYİ Parti lideri Meral Akşener, yerel seçimlerde "81 ilde aday göstereceklerini" söyledi. “Biz her yerde ayrı gireceğiz. İstanbul ve Ankara dahil. Ben bunu GİK’e getireceğim" diyen Akşener, İzmir adaylarının da Ümit Özlale olabileceğini açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube programına katılan Akşener, "İstanbul ve Ankara’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz?" sorusuna yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Öyle adaylar çıkaracağız ki… İzmir’de CHP ceketini assa seçilir diye bir kanaat var. Ümit Özlale şu an itibariyle çalışıyor. “Ben adayım” dedi. 81 ilde aday çıkaracağız. Ama küçücük ilçelerde öyle şeyler olur ki teşkilatlar kendi aralarında işbirliği yapıyorlar. Onlar yapılabilir." (Kısa Dalga)

Gündem