Akşener’e çiçek veren öğretmene sürgün

Akşener’e çiçek veren öğretmene sürgün
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, çiçek veren öğretmene “maaşının yarısının kesilmesi” cezası verildi. Buna bağlı olarak görev yeri değiştirildi.

Öğretmenin, siyasi parti genel başkanına çiçek vermesi “siyasi faaliyet” olarak kabul edildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bulancak ilçesine ziyareti sırasında kendisine çiçek veren öğretmen Mustafa Dizdar’a, “siyasi faaliyette bulunduğu” gerekçesiyle “aylık kesme” ve buna bağlı olarak sürgün gibi yer değişikliği cezası verildi.

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Akduman'ın haberine göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçen Temmuz ayında Giresun’un Bulancak ilçesini ziyaret edip halka seslendi. Giresun Piraziz Meslek Lisesi muhasebe öğretmeni Mustafa Dizdar, Akşener’e bu programı sırasında çiçek verdi. Bu anları bir arkadaşı sosyal medyadan paylaştı. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi muhasebe öğretmeni Dizdar hakkında siyasi faaliyetlere katıldığı gerekçesiyle soruşturma açtı.

Dizdar savunmasında siyasi faaliyette bulunmadığını, mitingde olmasının suç oluşturmadığını ve görüntülerin kendisinin paylaşmadığını söyledi.

Soruşturma sonunda hazırlanan müfettiş raporunda, Dizdar’ın bu davranışının “siyasi faaliyette bulunma yasağı” kapsamında olduğu ve buna göre meslekten ihracın bir önceki aşaması olan “kademe ilerlemesinin durdurulması” cezası öngörüldü. Ancak 21 yıllık öğretmen en üst derece ve kademede bulunduğu için bu ceza fiilen uygulanamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü cezayı “yarı oranında aylıktan kesme” cezasına dönüştürdü.

Milli Eğitim Müdürlüğü bu cezaya bağlı olarak Dizdar’a “yer değişikliği” cezası da verdi. Dizdar, eksi görev yerine 65 kilometre uzaklıktaki Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne gönderildi. Dizdar cezanın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na itiraz etti.

Gündem