Alacaklısının oğlunu kaçırıp alıkoyan Saadet Partisi Batman İl Başkanı tutuklandı

Alacaklısının oğlunu kaçırıp alıkoyan Saadet Partisi Batman İl Başkanı tutuklandı
Gazeteci İsmail Saymaz, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız’ın, alacaklısının oğlunu kaçırıp alıkoymaktan tutuklandı. Dolandırıcılık olayında, Süleyman Soylu’nun eski sosyal medya danışmanı Burak Gültekin’in de adı geçti.

Sözcü yazarı gazeteci İsmail Saymaz, Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız’ın kentsel dönüşüme sokmak istediği arsada emsal 10 kat izni için başına “Batman’dan Ankara’ya uzanan, polisiye filmlere konu olabilecek bir dolandırıcılık hikâyesi” başına geldiğini yazdı.

Dolandırıcılık süreci

Komşusu Ramazan Turan’ın Ankara’da tanıdıklarının olduğunu söylemesi üzerine, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya danışmanı Burak Gültekin ve Milli Beka Hareketi’nin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feryat Gökdoğan’ın da dahil olduğu iddia edilen dolandırıcılık sürecinin detaylarını anlatan Saymaz, şunları aktardı:

“Yıldız, parayı kurtarmak için Turan’ın oğlu Cenk’i kaçırmaya karar verdi. Geçen 27 Şubat’ta Ü.K., K.S. ve E.D. ile birlikte Cenk Turan’ı zorla araca bindirdiler. Telefonuna el koydukları Turan’ı bir gün alıkoydular. ‘Baban Yıldız’ın 12 milyon TL borcunu ödesin’ diye gözdağı verip ertesi gün bıraktılar. Yıldız ve üç şüpheli 29 Şubat’ta ‘cebir, tehdit ve hileyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlamasıyla tutuklandı.”

Saymaz’ın aradığı, şu anda AFAD’da görev yapan Soylu’nun eski danışmanı Gültekin, Gökdoğan için “Eskişehir’de AK Parti’de ve işadamları derneğinde görev yapan, hasbelkader tanıdığım biri” dedi. Gökdoğan’ın Bakanlıkta görevi olmadığını belirten Gültekin, Yıldız ve Gökdoğan’ın ticaret yaptıklarını iddia etti, şöyle devam ediyor:

"Ben hiçbir tarafında yokum"

“Yıldız, usulsüz bir işlem için Feryat’tan aracı olmasını istiyor. Üç katlı binanın 10 kata çıkarılması ve işin kitabına uydurulması için. Ben hiçbir tarafında yokum. Alışveriş yapıyorlar. 10 milyon TL gönderilmiş. Araya deprem giriyor. İş olmuyor. Diyorlar ki ‘Paranızı iade edelim.’ Onlar da ‘Seçimden sonra dolar arttı’ diyor. Kavga burada başlıyor. Beni defaatle aradılar. ‘Hiçbir bilgim yok’ dedim.”

Gültekin, “12 Ocak 2023’te İçişleri Bakanlığı’nda siz, Yıldız Gökdoğan ve Taş görüşme yaptınız mı?” sorusuna, “Ben yoktum” diye yanıt verdi. Harita geçmişinden baktığını ve 12 Ocak’ta Ankara’da olmadığını ileri süren Gültekin, kendisinin kimseyi yönlendirmediğini söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem