Ali İsmail Korkmaz'a saldıran polis memuru sadece 7 ay ceza aldı

Ali İsmail Korkmaz'a saldıran polis memuru sadece 7 ay ceza aldı
Ali İsmail Korkmaz'a saldıran polis memuruna sadece 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme polis memurunun eylemi ile Ali İsmail Korkmaz'ın arasında illiyet bağı olmadığına karar verdi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, inceleme sonucu yerel mahkemenin, Gezi Parkı eylemlerine destek için 2 Haziran 2013 günü, Eskişehir'de yapılan gösterilerde, esnaf ve polislerin saldırısına uğrayan Ali İsmail Korkmaz'a saldırıda bulunan sanık polis memuru Hüseyin Engin'e sadece 7 ay 15 gün hapis cezası vermesini onadı.

Polis memurunun eylemi ile Korkmaz'ın ölümü arasında ilişki yokmuş

Polis memuru sanık Hüseyin Engin'in, Ali İsmail Korkmaz'a yönelik eyleminin, "dava dışı sanıkların eylemlerinden bir süre sonra gerçekleştiği, bağımsız eylemler arasında fasıla bulunduğu" savunulan kararda, ayrıca sanığın eylemi ile maktulün ölümü arasında illiyet bağı bulunmadığı da öne sürüldü.

Dairenin kararında, Anayasa Mahkemesi'nin "eziyet yasağının ihlali" kararının maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığı savunularak, bu nedenle yerel mahkeme hükmünün onanmasının kararlaştırıldığı belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem