Cumhurbaşkanının hakkını helal etmediği vekillere Ali Mahir Başarır da tepki gösterdi: "Saygısızlık"

Cumhurbaşkanının hakkını helal etmediği vekillere Ali Mahir Başarır da tepki gösterdi: "Saygısızlık"
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 2024 yılı bütçe görüşmelerinde AKP sıralarının boş kalmasına tepki gösterdi: "Bütçeye de, muhalefete de, Türkiye'ye de saygısızlık." Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Genel Kurula katılmayan milletvekillerine hakkını helal etmemişti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 2024 yılı bütçe görüşmeleri başlamasına rağmen AKP sıralarının boş kalmasına, Lütfen eleştirenleri, muhalefeti bir parça dinlesinler. Bu boş sıralar bu Meclis'e yakışmıyor. Muhalefete de saygısızlık oluyor." sözleriyle tepki gösterdi.

"Meclis'e saygısızlık"

Başarır eleştirilerine şöyle devam etti:

"Bugün bütçenin ilk günü. Çok kıymetli iki Genel Başkanımız parlamentoda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı sunum yaptı ve yürütme ve AKP Grubu bu bütçeyi savunacak, bizler de eleştireceğiz. Ama şu anda gazeteciler bizi takip ediyor, Türkiye bizi izliyor. Az önce AKP Grubu'nda 7 kişi vardı. Bu bütçeye de muhalefete de Türkiye'ye de bir saygısızlık. Lütfen eleştirenleri, muhalefeti bir parça dinlesinler. Bu boş sıralar bu Meclis'e yakışmıyor. Muhalefete de saygısızlık oluyor."

Erdoğan: "Aldığınız maaşlar haramdır"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 1 Şubat'taki partisinin grup toplantısında, Ali Mahir Başarır'ın tepki gösterdiği Genel Kurullara katılmayan milletvekillerine hakkını helal etmemişti. "Aldığınız maaşlar haramdır." diyen Erdoğan, şunları söylemişti:

“Grubumuzun toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını öğrendim. Bu beni ciddi manada üzmüştür. Bu millet kendi kesesinden maaşı veriyor. Milletvekili arkadaşlarımız bu maaşla görevi yapıyor. Genel kurulda yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını size helal etmez. Ben de onlara hakkımı helal etmiyorum. Aldığınız maaşlar haramdır bunu da böyle bilin.”

(ANKA)

Gündem