CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: Erdoğan Bayraktar yolsuzlukları itiraf etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç: Erdoğan Bayraktar yolsuzlukları itiraf etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, 17-25 Aralık soruşturması sırasında istifa eden eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın "Dosyamda ne varsa hem tapeler hem teknik takip doğrudur" açıklamasının itiraf niteliği taşıdığını söyledi. Öztunç, "Erdoğan Bayraktar adeta bazı yolsuzlukları, durumları itiraf ediyor. Kendisiyle ilgili tapelerin doğru olduğunu söylüyor. Bu bir itiraftır. Bu, o dönem yapılan yolsuzlukların doğru olduğunun itirafıdır" dedi. (GÖRÜNTÜLÜ)

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 17-25 Aralık Yolsuzluk soruşturması kapsamında çıkan ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu kabul etmesini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi.

Bayraktar'ın açıklamalarının itiraf niteliği taşıdığını söyleyen Öztunç, "Erdoğan Bayraktar adeta bazı yolsuzlukları, durumları itiraf ediyor. Kendisiyle ilgili tapelerin doğru olduğunu söylüyor. Bu bir itiraftır. Bu, o dönem yapılan yolsuzlukların doğru olduğunun itirafıdır. O dönemin bakanı, şimdi çıkıp itiraf etmiştir" dedi. 

"ERDOĞAN'IN KENDİSİ VE AİLESİNİ KURTARMAK İÇİN HERKESİ BİR ANDA TERK EDEBİLECEĞİNİN GÖSTERGESİDİR"

Öztunç, Bayraktar'ın açıklamalarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir konuyu daha ortaya çıkardığını öne sürerek, "Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisi ve ailesini kurtarmak için, kendisi ve ailesinin geleceği için yanındaki herkesi bir anda terk edebileceğinin göstergesidir. Erdoğan Bayraktar, kendisinin yolsuzluklarla ilgili bir çuvala konulduğunu belirtiyor ve gönderildiğini, atıldığını itiraf ediyor, söylüyor. Bu, Tayyip Erdoğan’ın ailesi ve kendisinin geleceği ile ilgili hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağının, gerektiği zaman yanındaki, en yakınındakini, bakanını, aynı anda istediği zaman bir şekilde kendisinden uzaklaştıracağının göstergesidir" diye konuştu. 

"AK PARTİLERİN İYİ DEĞERLENDİRMESİ GEREKİYOR"

AKP'lilere de seslenen Öztunç, "Bunu AK Partililerin iyi değerlendirmesi gerekiyor. Tayyip Erdoğan, kendisi ve ailesiyle ilgili bir durum oluşursa kimsenin gözünün yaşına bakmaz, hemen onları terk eder, bu olay bunun göstergesidir. Erdoğan Bayraktar’ın sözleri bunun ispatıdır" dedi. (ANKA)

Gündem