Almanya deprem bölgesine 40 ton daha yardım gönderiyor

Almanya deprem bölgesine 40 ton daha yardım gönderiyor
Almanya, Türkiye'ye ek deprem yardımı sözü verdi. Almanya Hava Kuvvetleri, Türkiye’ye temel ihtiyaç malzemeleri, çadır, yatak, uyku tulumu, battaniye, ısıtıcı ve jeneratör getirmeye devam edecek.

Alman Hava Kuvvetleri, Alman Federal Teknik Yardım Kurumu (THW) tarafından sağlanan tonlarca yardım malzemesini dünden bu yana Maraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük depremden ağır şekilde etkilenen Türkiye’ye taşıyor.

Almanya federal hükümeti, depremzedeler için Türkiye’ye daha fazla yardım sözü verdi.

Die Zeit gazetesinin haberine göre Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Savunma Bakanı Boris Pistorius ile birlikte ziyaret ettiği Hannover yakınlarındaki Wunstorf askeri havaalanında, “Türkiye'nin yanındayız” dedi.

Federal Savunma Bakanı Pistorius ise,önümüzdeki birkaç gün içinde uçakların Türkiye’ye yardım malzemesi taşımaya devam edeceğini söyledi.

Faeser'in verdiği bilgilere göre şu ana kadar askeri uçaklar, THW tarafından sağlanan yaklaşık 50 ton yardım malzemesini Türkiye’ye götürdü. Bugün (Cuma) de yine Wunstorf'tan üç ayrı seferle aralarında temel ihtiyaç malzemeleri, çadır, yatak, uyku tulumu, battaniye, ısıtıcı ve jeneratör bulunan 40 tondan fazla malzeme Türkiye’ye gönderilecek

Almanya’dan havalanan uçaklar NATO havaalanı İncirlik’e iniyor. Gelen malzemelerin ilk başta depremin merkezine daha yakın olan Gaziantep'e götürülmesi planlanmıştı, ancak Federal Hava Kuvvetleri perşembe günü yaptığı açıklamada kentte kapasite sorunları yaşandığını duyurdu. (Kısa Dalga)

Gündem