Alper Gezeravcı’dan 50 milyon dolarlık uzay seyahetine 'uçak bileti' benzetmesi

Alper Gezeravcı’dan 50 milyon dolarlık uzay seyahetine 'uçak bileti' benzetmesi
Cüneyt Özdemir'in konuğu olan Alper Gezeravcı, Uzay yolculuğu ile ilgili gelen "Turistik gezi" eleştirilerine "İnsanlar uçuğa binip iş için bir yerden bir noktaya giderken para verdiklerinde turist olarak mı gelmiş oluyorlar?" diye cevap verdi.

Türkiye'nin ilk astronotu olarak uzaya giden Alper Gezeravcı, Cüneyt Özdemir'in YouTube programına konuk oldu.

Özdemir'in, Gezeravcı'nın seyahatini "Turistik gezi" diye eleştirenleri hedef alarak bu eleştirileri sorduğu Alper Gezeravcı yolculuğunu uçak yolculuğuna benzetti.

Gezeravcı şunları söyledi: "Bunu dile getiren insanlarımız Türkiye'den Amerika'ya ya da Amerika'dan Türkiye'ye bir uçuğa binip iş için bir yerden bir noktaya giderken para verdiklerinde turist olarak mı gelmiş oluyorlar?"

Özdemir ise bu yanıta "Dört dörtlük cevap" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Gezeravcı ise sözlerini şöyle sürdürdü: "Ya da az önce göstermiş olduğunuz topla attığınız deneylerde ilkokul çocuğu için yapılmış bir deneye, ilkokul çağındaki çocuğun zihninde hiçbir şey ifade etmeyen, yer çekimsiz ortamla ilgili fikir yaratmak için yapılmış bir deneyin benzerini o çocuk okulda farklı bir deney ünitesinde bir şeyleri denediğinde çok basit bir şey denediğinde babasının parasını çar çur mu etmiş oluyor? İlkokul çağındaki bir çocuk okulundaki labaratuvarında deney yaptığında. Yani algı eşiğinin birazcık düzeltilmesi gerekiyor. Bu proje ısrarla vurguluyorum yetişkin insanlarımıza değil bu ülkenin geleceğini teşkil edecek,şuanda sizin de Amerika'da gururla gördüğünüz türk bilim insanlarının kendi ülkesinin kaynaklarıyla kendi ülkesinin özgüveniyle dünyada uzay tarihinin ilerleyen döneminde imza atacak çocukların geleceği. İnsanlar bu projeyi örselemeye çalışırken aslında kendi çocuklarının geleceğini örseliyorlar." (Kısa Dalga)

Gündem