Alper Taş: Provokatörlükle suçlandım

Alper Taş: Provokatörlükle suçlandım
Cumartesi Anneleri / İnsanları'nın yargılandığı davanın duruşması öncesinde polisin müdahelesiyle gözaltına alınan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, ifadelerinin son olarak Kağıthane Karakolu'nda alındığını ve kendilerine 'provokatörlük' suçlaması yöneltildiğini söyledi.

Alper Taş, Halk TV ekranlarında Ayşenur Arslan'ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi'ne konuk oldu. Taş, bir günde iki ayrı davada yasaklarla karşılaştıklarını belirterek, polis müdahalesinde anayasal haklarının 'bastırıldığını' söyledi.

Alper Taş, şunları söyledi: "Dün İstanbul'da iki dava vardı. Biri Anadolu Adliyesi'nde Ekrem İmamoğlu'nun duruşması. Sabah oraya gittim. Orada yasakla karşılaştık. Kartal Kaymakamlığı orada toplanmayı yasaklamış. Neden yasaklamış, niçin yasaklamış diye sorduk. Tabii bu soruları yanıtlamadılar. Yasak, yasak, yasak. Bu ikinci duruşmaydı. O zaman da insanlar mahkemeye geldi, içeri girdi, sorun olmadı. Niye şimdi yasak? Yasağın gerekçesi temeli ne?"

Alper Taş, gözaltı sürecinde karışıklık olduğunu, ifadelerinin son olarak Kağıthane Karakolu'nda alındığını ve kendilerine 'provokatörlük' suçlaması yöneltildiğini ifade ederek, "Kararlılığımız onları çileden çıkartıyor, o yüzden bu tür uygulamalara maruz kalıyoruz. Onlar bildiklerini yapmaya devam edecekler. Devlet aklı ve zihniyeti böyle çalışıyor. Biz de bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"Çok dikkatli olmamız gerekiyor, sol duyulu olmamız gerekiyor" diyen Taş, "Bu saldırıla devam edecekler. İtirazımızı provokatörlük olarak tanımlıyorlar. Asıl provokatörlük yapan sizsiniz. En adil, demokratik hakkımız olan mahkemeye gitme hakkımızı engellemek provokatörlük değilse başka nedir? Hakkımızı aramak provokatörlük değil, bir yurttaşlık sorumluluğu. Sizin göreviniz bu hakkın yerine getirilmesi konusunda bizi korumaktır. Anayasal hakkımızı bastırıyorlar. Bizi bu noktada kışkırtıyorsunuz" diye konuştu.

Gündem