Altan Sancar: HÜDA-PAR'lılar ayrı kat ve kadın çalışan istememişlerdi, ayrı katlara verildiler, kadın çalışanlar devam ediyor

Altan Sancar: HÜDA-PAR'lılar ayrı kat ve kadın çalışan istememişlerdi, ayrı katlara verildiler, kadın çalışanlar devam ediyor
Gazeteci Altan Sancar AKP listelerinden milletvekili seçilen HÜDA-PAR'lı milletvekillerinin aynı katta ve kadın çalışan istememe taleplerinin karşılanmadığını yazdı.

Seçim sonuçlarının kesinlik kazanmasının ardından Meclis'te vekiller kayıtlarını yaptırırken, yemin törenine de kısa bir süre kaldı.

Yeni Meclis bileşimine göre milletvekilerinin odaları da tekrardan düzenleniyor.

Gazeteci Altan Sancar AKP listelerinden seçilen HÜDA-PAR’ın milletvekillerinin taleplerine ilişkin bir ayrıtıya ilişkin bilgi verdi.

"Meclis’e giren HÜDA-PAR’ın milletvekillerinin aynı katta olmak istediği ve katta kadın çalışan istemedikleri söylenmişti. Üç vekilin odası belirlendi ve tamamı farklı katlarda ve tabii ki kadın çalışanlar görevlerine devam ediyor" diyen Sanca "Bu aşamada talepleri kabul görmedi. Talepleri ancak başka vekiller ile anlaşıp oda değiştirerek aynı koridorda toplanmalarıyla mümkün olabilir" görüşünü dile getirdi.

Sancar şunları kaydetti:

"Ancak Meclis işleyişinde kadın çalışanların bir katta/koridorda görev almamaları gibi bir uygulamanın olması Anayasa'ya ve mevzuata aykırı. Hüda-Parlılara nasıl bir formül bulunacak veya bulunacak mı? Takip ediyoruz."

Tehdit aldı

Daha sonra yaptığı paylaşımı silen Sancar "zorunlu açıklama" başlığıyla bir açıklama yayınladı. Sancar çok sayıda tehdit aldığını belirtirken "Kaynaklardan aldığım bu bilgileri aktarırken anlatım bozukluğu nedeniyle tweetlerim yanlış bir yere çekildi" ifadelerini kullandı.

Sancar şunları kaydetti:

"Zorunlu açıklama

Bugün attığım tweetler biraz anlatım bozukluğu biraz da durumun hassasiyeti gerekçesi ile olsa gerek yanlış yerlere çekildi. Bu nedenle bu açıklamayı yapma gereği doğdu. Daha önce HÜDA-PAR vekillerinin “Aynı katta olmayı istedikleri ve kadın çalışan istemedikleri” yönünde siyasilerin açıklamaları oldu. Bugün Meclis’te yapılan kura çekimi ile odalar belirlendi. Bunun ardından Meclis kaynaklarım da bana “Böyle bir haber vardı, ancak böyle bir şey olmadı” diye bilgi verdiler. Kaynaklardan aldığım bu bilgileri aktarırken anlatım bozukluğu nedeniyle tweetlerim yanlış bir yere çekildi. Ardından çok sayıda tehdit, annem ve eşime hakaret içeren paylaşımlar yapıldı. Bu paylaşımları yapanlar için de gerekli başvurular yapıldı. Aynı zamanda bu aynı katta olma durumunun mümkün olması için de vekillerin karşılıklı anlaşarak dilekçe ile talep etmesiyle mümkün olacağını belirttim. Anlatım bozukluğundan kaynaklanan kısım için sorumluluk alıyor ve kamuoyunu yanlış yönlendirdiysem gazeteci olarak düzeltme yapmak istiyorum. Lakin aileme varan küfürlerin sonuna kadar yasal yollar ile takipçisi olacağım." (Kısa Dalga)

Gündem