Altılı masanın takvimi: Önce cumhurbaşkanı sonra milletvekili adayları belirlenecek

Altılı masanın takvimi: Önce cumhurbaşkanı sonra milletvekili adayları belirlenecek
Altılı masadaki partilerin bundan sonraki süreçte milletvekili aday listelerini hazırlayacağı belirtiliyor.

Millet İttifakı olarak seçime girmeye hazırlanan Altılı Masa’da yer alan siyasi partilerin liderleri, cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde toplanacak. Masa, adayı belirlese de açıklamayacak. Adayın martın ortalarına doğru büyük bir toplantıyla açıklanması bekleniyor.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre bugünkü toplantı sonrası paylaşılacak bildiride “adayın ilan edilmesi ve tanıtımı için yapılması planlanan programa ilişkin bir tarih verilmesi” bekleniyor.

Partilerin bundan sonraki süreçte de milletvekili adaylarının listelerinin hazırlanacağı belirtiliyor.

Listelerin YSK’nin resmi seçim takvimini açıklayana kadar tamamlanacağını söyleyen kurmaylar, “Bizler il bazında çalışmalarımızı yaparız. Hangi ilde nasıl bir ittifakla en çok milletvekili çıkarabileceğimizi belirleriz. Bazı yerlerde ortak listeler olur, bazı yerlerde ile göre ittifaklar olur, bunu da en çok milletvekilini çıkartacak şekilde düzenleriz ve çalışmamızı liderlere sunarız” bilgisini paylaşıyor.

Partilerin ayrıca sandık güvenliği nasıl sağlanır, deprem bölgesinden göç eden yurttaşların oy kullanması için neler yapılması gerekli gibi konularda hazırlık yapacağı belirtildi.

Gündem