Altın Portakal emekçilerinden festivale sayılı günler kala eylem: Mağduriyetler artık giderilmeli

Altın Portakal emekçilerinden festivale sayılı günler kala eylem: Mağduriyetler artık giderilmeli
Türkiye’nin en köklü kültürel etkinliklerinden biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne sayılı günler kala 9 yıldır haklarını arayan emekçiler ikinci kez eylem yaptı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali organizasyonunda emeği olan Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) çalışanları, tazminat ve haklarını alamadan işten çıkartılmalarını protesto etmek için ikinci kez Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Sol.org’dan Yusuf Yavuz’un haberine göre, Altın Portakal emekçilerinin avukatı Baştuğ Çalışır, sadece bir avukat olarak değil, aynı zamanda halkçılık ve hak savunuculuğuna önem verdiğini belirten 16 yıllık bir CHP üyesi olarak burada bulunduğunu dile getirdi. Çalışır, Altın Portakal emekçilerinin hak arayışının devam edeceğini, çözüm bulunmaması halinde festival boyunca farklı eylem ve açıklamaların yapılacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili "Tüm alacak ve borçlar AKSAV’a aittir. AKSAV çalışanlarının hak arayışlarını destekliyor fakat Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir ödemeyi yapılabilmesinin yasa ve yönetmeliklere göre mümkün olmadığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz" açıklaması yapmıştı.

Bu açıklamaya da yanıt veren Av. Çalışır, sorumluluğu görmezden gelen hatta Altın Portakal emekçilerinin açıklamalarını yalanlayan tavrı kamuoyunun vicdanına havale ettiklerini söyledi.

Vakfın kurucu başkanı, doğal üyesi ve şeref üyesi olan Büyükşehir Belediyesi’nin dolayısıyla Belediye Başkanı ve makamının bu süreçteki sorumluluğuna dikkat çeken Av. Baştuğ Çalışır, “Muhittin Böcek, bu kişilerin mağduriyetlerini gidermek konusunda değil, yapmadıklarıyla anılacaktır. Yapabilecekken yapmadıklarınızdan da ahlaken sorumlusunuzdur” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem