Altun’dan ‘uluslararası dezenformasyon’ vurgulu öneri: İslamofobi insanlık suçu olarak görülmeli

Altun’dan ‘uluslararası dezenformasyon’ vurgulu öneri: İslamofobi insanlık suçu olarak görülmeli
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, islamofobi ve İslam düşmanlığının insanlık suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu. Altun, islamofobinin uluslararası dezenformasyon faaliyetleriyle yayıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Tüm dünyanın İslamofobi ve İslam düşmanlığını açık bir nefret suçu, bir insanlık suçu olarak görülmesi ve bu suçla etkili şekilde mücadele etmesi gerekiyor" dedi. Altun, islamofobinin yayılmasında uluslar arası dezenformasyonun etkili olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen "Hakikat Ötesi Dönemde Dezenformasyon ve İslamofobi ile Mücadele" konulu İslam İşbirliği Teşkilatı 12. Enformasyon Bakanları Konferansı’nda konuşan Altun, küresel tehditlerden birinin de İslam düşmanlığı olduğunu savundu.

İslam ve Müslüman karşıtlığının dezenformasyon faaliyetleriyle kasıtlı bir şekilde yükseltildiğini iddia eden Altun, islamofobinin insanlık suçu sayılması gerektiği görüşünü şu sözlerle aktardı:

“Biz İslamofobi dediğimizde, esas itibariyle İslam düşmanlığını, Müslüman karşıtlığını kast ediyoruz… İslamofobi aynı zamanda dünya toplumunu parçalayan, küresel huzur ve istikrarı tehdit eden bir özelliğe de sahip. Dolayısıyla tüm dünyanın İslamofobi ve İslam düşmanlığını açık bir nefret suçu, bir insanlık suçu olarak görülmesi ve bu suçla etkili şekilde mücadele etmesi gerekiyor. Yani bu suçla mücadele etmek sadece Müslümanların değil, uluslararası toplumun asli görevlerinden biri olmalıdır. Ancak ne yazık ki bazı ülkeler bu insanlık suçuyla mücadele etmek bir yana, yürürlüğe koydukları düzenlemelerle İslamofobinin, İslam düşmanlığının kurumsallaşmasına hizmet ediyorlar."

“DEZENFORMASYONLA YAYILIYOR”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, “uluslararası yayın organlarının Müslümanlara yönelik olarak son derece olumsuz imajlar çizdiklerini belirtirken dezenformasyon iddiasında bulundu ve şöyle konuştu:

“Küresel ana akım medya Müslümanların sorunlarına, görüşlerine yeterince yer vermiyor. Bu durum, uluslararası medyayı bir yankı odasına çeviriyor. İslam'ın ve Müslümanların hedef gösterilmesiyle birlikte de nefret suçu ve şiddet ortamı bu yankı odasında büyütüldükçe büyütülüyor. Hiç kuşkusuz, İslamofobinin yayılmasına neden olan diğer bir unsur da, sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen dezenformasyon faaliyetleridir." (DHA)

Gündem