Amasra ve Soma'da hayatını kaybeden madencilerin eşlerinden depremzedelere yardım

Amasra ve Soma'da hayatını kaybeden madencilerin eşlerinden depremzedelere yardım
Amasra'da ve Soma'daki madenci katliamlarında eşlerini kaybeden kadınlar, depremzedelerle dayanışıyor.

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra depremzedeler için yardım kampanyaları düzenleniyor.

Ülke genelinde yapılan kampanyalar dışında yurttaşlar da kendi imkanlarıyla destek oluyorlar. Onlarda bir tanesi var ki dikkat çok değer.

Evini ücretsiz kiraya veriyor

Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre depremzedeler için kişisel imkanlarını kullanarak yardımda bulunanlar arasında Amasra'daki ve Soma'daki madenlerde hayatını kaybeden madencilerin aileleri de yer alıyor.

Bartın'ın Amasra ilçesinde yer alan Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Amasra Taşkömürü İşletmesi'nde 14 Ekim 2022'de yaşanan grizu ve kömür tozu patlamasında hayatını kaybeden 42 madencilerden birinin eşi, depremzedelere yardım için Bartın Valiliği'ne başvurdu.

İsminin yayınlanmasını istemeyen eş, valiliğe yaptığı başvuruda, Bartın'da boş olan evini, depremzede bir aileye bir yıllığına ücretsiz olarak kiralamak istediğini belirtti. Başvuru üzerine, Bartın Valiliği devreye girdi ve Bartın'a gelmek isteyecek bir ailenin tespit edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Bin kişilik yemek

Amasra'daki patlamada hayatını kaybeden bir madencinin eşi ise, deprem bölgesine bin kişilik yemek gönderdi. Yemek gönderen madenci eşi, kendisinin ve eşinin isminin paylaşılmasını istemedi.

Ev ve eşya yardımı

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te madende çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerden Mustafa Kaya'nın eşi Naciye Kaya da, Maraş merkezli depremden etkilenenler için, Kuşadası'nda bulunan yazlık evi bir yıllığına ücretsiz olarak kiralayacağını duyurdu. Kaya ayrıca, depremzedeler için eşya yardımı kampanyasına da destek veriyor. (Kısa Dalga)

Gündem