Amasya Belediye Başkanı: Yer altında 87 kardeşimiz vardı, yarı yarıya tahliye oldu

Amasya Belediye Başkanı: Yer altında 87 kardeşimiz vardı, yarı yarıya tahliye oldu
Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, maden kazası için “Olay anı itibariyle 87 kardeşimiz vardı yer altında. Şu anda yarıya yakını tahliye oldu” açıklamasını yaptı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi’nde yaşanan patlamaya ilişkin bir televizyon kanalına açıklama yaptı. Çakır, yeraltında 87 maden işçisi olduğunu ve yarıya yakınının tahliye edildiğini söyledi.

Çakır’ın verdiği bilgiler şöyle:

“87 KARDEŞİMİZ VARDI YER ALTINDA, ŞU ANDA YARIYA YAKINI TAHLİYE OLDU”

“Olay yerindeyiz. Olay anı itibariyle 87 kardeşimiz vardı yeraltında. Şu anda yarıya yakını tahliye oldu. Çoğu sağlıklı ancak ağır yaralı olan ve kaybettiğimiz kardeşlerimiz de var. Şu anda da olay yerinde tüm ekipler birlikte çalışmaya devam ediyor. Çıkan arkadaşlarla ilgili daha çok bilgimiz var. Bir taraftan tahliyeler devam ediyor. Hem madenciler hem arama kurtarma ekipleri müdahaleye devam ediyor.

“BİZE ULAŞAN KADARIYLA GÖÇÜK YOK”

Baretleri üzerindeki takibinden 6 arkadaşımızın hareketsiz olduğu bilgisi vardı. Onların da ciddi bir bölümü çıkarıldı. Belki biz konuşurken 1-2 arkadaşımız daha çıktı. 2 can kaybımız var. Ağır yaralı olanlar da var. Büyük çoğunluğu ayakta çıktı. Yarıya yakını da çıkmış durumda. Bize ulaşan kadarıyla göçük yok. Arkadaşlar müdahale edebiliyorlar. Kısa süre içerisinde çözüleceği kanaatindeyiz.” (ANKA)

Gündem