Anadolu Ajansı’nda değişen bir şey yok: Yüksek oy farkıyla açtı, açık dakikalar içinde kapandı

Anadolu Ajansı’nda değişen bir şey yok: Yüksek oy farkıyla açtı, açık dakikalar içinde kapandı
Her seçim döneminde manipülasyon yaptığı gerekçesiyle eleştirilen Anadolu Ajansı (AA), cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur sonuçlarına da Recep Tayyip Erdoğan'ı önde göstererek başladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'in saat 18.15 itibariyle seçim yasaklarının kaldırıldığını açıklamasının ardından, Anadolu Ajansı (AA) ve ANKA, ilk sonuçları abonelerine geçmeye başladı.

Ancak, Anadolu Ajansı, seçim haritasını, cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda olduğu gibi Recep Tayyip Erdoğan'ı önde göstererek açtı.

İlk servis edilen seçim sonuçlarında, Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arasında yüksek bir oy farkı görüldü.

İlk sonuçlarda Erdoğan, yüzde 60’larla önde görülürken, dakikalar içerisinde oy farkı kapanmaya başladı.

Anadolu Ajansı’nın verilerine göre, saat 19.20 itibariyle sandıkların yüzde 91,55'i açıldı.

Bu sonuçlara göre;

Erdoğan'ın oyu yüzde 52,5.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyu ise yüzde 47,50.

Anadolu Ajansı’nın seçim sonuçları her seçim döneminde tartışma konusu oluyor.

14 Mayıs seçim akşamı açıklama yapan HDP YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, “Büyük bir medya manipülasyonu var. Tek sesli bir yerden vatandaşlar bilgi edinmeye çalışıyor. Tek bilgi kaynağı Anadolu Ajansı gibiymiş davranılıyor. Oysa biz sahada Anadolu Ajansı’nın bilgi toplamadığını, bütün bilgileri iktidar ortaklarından aldığını biliyoruz” demişti.

AA, 2019 yenilenen İstanbul seçiminde de veri akışını durdurmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem