Anaokulu ve ilköğretim kurumlarında mescit zorunlu hale getirildi

Anaokulu ve ilköğretim kurumlarında mescit zorunlu hale getirildi
ÇEDES projesiyle okullarda imamların ders vermesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şimdi de anaokulu ve ilköğretim kurumlarında mescidi zorunlu hale getirdi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi.

Değişiklikte yapılan ‘mescit’ güncellemesinde “Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılır. Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir” maddesi “Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla doğal aydınlatmalı uygun mekânda mescit açılır” şeklinde değiştirildi.

Böylece anaokulu ve ilköğretim kurumlarında mescit açılması zorunlu hale getirildi.

‘Bölücü, yıkıcı, siyasi amaçlı etkinlik’ maddesi

Öte yandan yönetmelikte öğrencilerden beklenen davranışlarda da değişiklik yapıldı. Bu davranışların arasına “ülkenin birliğini bozan bölücü, yıkıcı, siyasi amaçlı etkinliklere katılmamaları, siyasi amaçlı sembol kullanmamaları, amblem, afiş, rozet ve benzerlerini taşımamaları, dağıtmamaları, siyasi amaçlı davranışlarla huzur bozmamaları” maddesi eklendi. (Kısa Dalga)

Gündem