Ankara Barosu'ndan 1 Mayıs eylemi: İşçi avukatlar her zamankinden daha savunmasız

Ankara Barosu'ndan 1 Mayıs eylemi: İşçi avukatlar her zamankinden daha savunmasız
Ankara Barosu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yaptığı açıklamada, “Bugün susma günü değildir. Bugün, işçi avukatı sömürene karşı her gün verdiğimiz mücadelelerimizi bir araya getirme günüdür" dedi.

Ankara Barosu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Sıhhiye'deki Ankara adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, işçi avukatların her zamankinden daha savunmasız halde olduğu belirtildi.

Ankara Barosu’nun açıklamasında, “1 Mayıs yüzyılı aşkın bir süredir işçinin ve emekçinin haksızlıklara, sömürüye ve ücretli köleliğe karşı ayağa kalktığı gündür. 1 Mayıs; birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Bugün işçi avukatlar için burada bulunmak her zamankinden çok daha önemlidir" denildi.

Açıklamada, avukatların sorunları şöyle anlatıldı:

"Zira meslektaş sayımızın her gün katlanarak arttığı ülkemizde, işçi avukatlar her zamankinden daha savunmasız bir haldedir. İşçi avukatlar, her gün iş bulma arayışıyla ve ekonomik sıkıntılarla boğuşurken bir yandan emeğini birilerine hak ettiğinin katbekat altında değer karşılığında sunmak zorunda bırakılmaktadır. İşçi avukatlar bu zulüm karşısında canla başla mücadele verirken ruh sağlığı yok sayılmakta; onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınıp can güvenliği dahi tehlike altında bırakılmaktadır. Harcadığı emeğin karşılığını alamayan, hor görülen, yok sayılan, mesleğini icra ederken taşlanan, yaralanan hatta canından olan işçi avukatların olduğu, çalışma düzenlerinde kuralsızlığın hakim olduğu, her türlü sömürüye maruz bırakılan işçi avukatlar için bugün burada olmak her zamankinden daha değerli, her zamankinden daha gereklidir! Bugün işçi avukat meslektaşlarımıza maddi ve manevi olarak yöneltilen her türlü saldırılara karşı buradayız ve sesimiz her zamankinden daha gür!"

İşçi avukatların yalnız olmadığını belirten Ankara Barosu, hiçbir güvencesi olmayan işçi avukatlar için düzenleme ihtiyacı olduğunu kaydetti. (ANKA)

Gündem