Ankara'da DEM Parti imzasıyla sahte afiş

Ankara'da DEM Parti imzasıyla sahte afiş
Ankara'da DEM Parti'nin Mansur Yavaş'ı destekleyeceğine dair sahte afişler dağıtıldı. Yavaş'ın iletişim ofisi tarafından paylaşılan afişlerde DEM Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Öztürk Türkdoğan'ın imzası kullanılırken, eş başkanlık ifadesinin yanlış kullanılması dikkat çekti.

Yerel seçim sürecinde ayrımcı söylemlerin hedefinde olan DEM Parti üzerinden ittifak tartışmaları ile özellikle iktidar kanadınca üretilen söylemler pratikte de karşılık buldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP'li isimler, muhalefeti DEM Parti ile işbirliği yaptığı iddiası ile yıpratmaya çalışmıştı.

Sadece AKP değil, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de DEM Parti'ye karşı cadılaştırma kampanyasına katılarak milliyetçi oyları kapma yarışına girmişti.

Tüm bu sürecin sonunda Ankara'da DEM Parti imzalı 'sahte seçim afişleri' ortaya çıktı.

Kentin belirli bölgelerinde yer alan afişlerde DEM Parti'nin yerel seçimlerde ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı destekleyeceği ifadeleri yer aldı.

Afişte, "Kent uzlaşısı kapsamında DEM (HDP) olarak aldığımız Belediye Meclis üyelikleri karşılığında 31 Mart yerel seçimlerinde Mansur Yavaş'ı destekleyeceğiz.

Öztürk Türkdoğan Dem Parti eş Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı" ifadeleri yer aldı.

Türkdoğan'ın ünvanına ilişkin ifade ise dikkat çekti.

Konu ile ilgili Ankaralılara uyarılarda bulunan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın ofisi, sahte afişleri gören yurttaşların polise başvurmaları ve afişleri karakollara teslim etmeleri istendi. Açıklamada, sahte afişler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da aktarıldı.

DEM Parti de bu tür korsan işler ile ilgili hukuki girişimlerde bulunduklarını aktardı. (Kısa Dalga)

Gündem