Ankara'da doktor ve hemşirelere şiddet: 15 yıla kadar hapis istemi

Ankara'da doktor ve hemşirelere şiddet: 15 yıla kadar hapis istemi
Ankara'da doktoru yaralayıp iki hemşireye hakaret etmekle suçlanan Jale K.'ya 3 suçtan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Keçiören ilçesinde 16 Ağustos günü Jale K., reçete yazdırmak için annesi F.K. ile birlikte Kalaba Aile Sağlık Merkezi'ne gitti.

Doktor Mervenur Demir, F.K.'nin sistem üzerinden ilişiğinin kesildiğini, reçete yazamayacağını belirtti. Bunun üzerine odaya giren Jale K.'nın "Siz nasıl anneme ilaç yazmazsınız? İlaç yazmak zorundasınız" deyip doktoru iterek yaralanmasına neden olduğu öne sürüldü.

Jale K.'nın müdahale etmek isteyen hemşireler B.D. ile N.K.'ya ise hakarette bulunduğu iddia edildi.

Şikayet sonrası soruşturma başlatıldı. Jale K. hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamede tanık N.U.'nun ifadesine yer verilen Tanık N.U., Jale K.'nın doktor Mervenur Demir'in masasının arkasına geçerek üzerine yürüdüğünü, sağlık görevlileri B.D. ve N.K.'nın da engel olmak istediklerini söyledi.

N.U, uyarılara rağmen sakinleşmeyen Jale K.'nın Demir'i ittikten sonra diğer sağlık görevlilerine hakaret içeren ifadeler kullandığını ifade etti.

Jale K. ise iddianamede yer verilen ifadesine göre, annesiyle ilaç yazdırmak için aile sağlığı merkezine gittiklerini, bir süre sonra seslerin gelmesiyle odaya girdiğini söyleyerek, "Doktor hanım, anneme 'Doktor değiştirmişsiniz, ilacı yazmıyorum. Başka doktora gidebilirsiniz' dedi. Ben de odaya girerek, ilaç yazabileceği bilgisini Sağlık Bakanlığı'ndan öğrendiğimi söyledim. Doktora herhangi bir tehdit ve hakaret içeren ifadem olmadı" dedi.

Jale K. hakkında 'hakaret', 'tehdit' ve 'kasten yaralama'dan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. (DHA)

Gündem