Ankara'da hafta sonu fırtına uyarısı

Ankara'da hafta sonu fırtına uyarısı
Ankara Valiliği yaptığı açıklamada, bu hafta sonu kuvvetli fırtına ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Ankara Valiliği, twitter hesabından; yarından hafta başına kadar gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre; 11.03.2023 Cumartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı havanın etkisiyle Ankara il genelinde sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." denildi.

Çatı uçması ve ağaç, direk devrilmelerine dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; yağışların Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Cumartesi günü rüzgarın güney yönlerden fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına şeklinde eseceği ve mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının Pazar gününden itibaren yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi öngörülüyor.
Rüzgar ve fırtına sebebiyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. (Kısa Dalga)

Gündem