Ankara'da sağanak etkili oldu, mahsur kalanlar kepçelerle kurtarıldı

Ankara'da sağanak etkili oldu, mahsur kalanlar kepçelerle kurtarıldı
Ankara'da sağanak sonrası Ayaş yolunda suya gömülen araçlarda bulunan bazı vatandaşlar, kepçelerle kurtarıldı.

Kısa Dalga - Ankara’da öğleden sonra etkisini artıran sağanak nedeniyle özellikle Sincan ilçesi ile Ayaş yolunun bazı kesimlerinde su baskınları oluştu.

Yolda biriken suda kalan çok sayıda araç, ekipler ve vatandaşların çabalarıyla bulunduğu yerden çekildi. Bazı vatandaşlar, ekiplerin yardımıyla araçlardan çıkarılarak kepçelerle yol kenarına alındı. Sağanak nedeniyle arıza yapan ve yolda kalan araçlar ise çekicilere yüklenerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Bu arada bölgeye yönlendirilen iş makineleri, refüjdeki taşları sökerek araçların geçişi için tahliye alanı oluşturdu. Belediye ekipleri mazgalları temizlemeye çalıştı.

Çankaya ilçesine bağlı Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde de sağanak nedeniyle patlayan rögarlara ekipler müdahale etti.

aa-20240608-34818486-34818482-ankarada-saganak.jpg

Metro seferleri durduruldu

Metro girişlerini su basması nedeniyle de metro seferleri durduruldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yağış sonucu bazı metro istasyonlarında su seviyesinin normal değerlerin üzerine çıktığı belirtilerek, su tahliye çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

(Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.