Ankara'da ulaşıma zam yapıldı: Tam bilet 9.5 TL

Ankara'da ulaşıma zam yapıldı: Tam bilet 9.5 TL
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), otobüslerde kullanılan 1 metreküp sıkıştırılmış doğal gazın maliyetinin 2019 yılından bu yana yüzde 1000'den fazla zamlanması ve vergilerde düzenlemeye gidilmemesi nedeniyle, başkentte ulaşıma zam yapıldığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), geçen günlerde, CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) fiyatlarıyla ya da vergilerle ilgili yeni bir düzenleme gidilmesi yönünde çağrıda bulunmuş, aksi takdirde Ankara'da ulaşıma zammın kaçınılmaz olacağına işaret etmişti.

ABB tarafından bugün yapılan açıklamada, artan maliyetlerin karşısında EGO Genel Müdürlüğü'nün kasım ayı zararının 262 milyon olması nedeniyle, Başkentte ulaşıma zam yapıldığı ve mevcut durum devam ettiği sürece yeni zamların kaçılmaz olacağı duyuruldu. Zammın ardından Ankara’da tam bilet 9.5, öğrenci bileti 4.75, öğrenci abonmanı aylık 140 TL oldu.

ABB’nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Şu anda tam bilet 6.5 TL, öğrenci bileti 3.5 TL, öğrenci abonmanı ise aylık 90 TL’dir. UKOME toplantısında alınan yeni karara göre 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle -üzülerek belirtiyoruz ki- tam bilet 9.5 TL, öğrenci bileti 4.75 TL, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 140 TL olarak belirlenmiştir."

(ANKA)

Gündem