Ankara'da 'Oylarımıza ve irademize sahip çıkıyoruz' diyen yurttaşlar gözaltına alındı

Ankara'da   'Oylarımıza ve irademize sahip çıkıyoruz' diyen yurttaşlar gözaltına alındı
14 Mayıs seçimleri sonrasında sandıklarda ortaya çıkan pek çok hatalı verinin ardından Ankara'da YSK önüne gelerek 'Oylarımıza ve irademize sahip çıkıyoruz' diyen yurttaşlar gözaltına alındı.

ESRA TOKAT


14 Mayıs seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) sistemindeki verilerin siyasi partilerle paylaşılmasıyla birlikte elindeki tutanakları kıyaslayan yurttaşlar pek çok sandıkta hatalı veri yapıldığını sosyal medyadan paylaştı.

Sandıklara pek çok ilde itiraz edilirken Ankara'da bir grup yurttaş da YSK'nın Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulu Binası önüne gelerek 'demokrasi nöbeti' başlattıklarını duyurdu.

'Demokrasi nöbeti başlatıyoruz'

Tüm Ankaralılara çağrıda bulunan İlay Eroğlu, "Bir demokrasi nöbeti başlatıyoruz. Tüm Ankara halkını buraya bize katılmaya ve bizimle birlikte bir demokrasi nöbeti tutmaya davet ediyoruz. Tüm yurttaşları da kendi illerindeki YSK binaları önünde nöbet tutmaya çağırıyoruz. Oylarımıza ve irademize sahip çıkacağız. Aynı hukuksuzluğun 1 sene daha kurbanı olmayacağız" dedi.

nobet.jpg

10'a yakın kişi gözaltına alındı

Açıklamanın ardından YSK önünde oturma eylemi başlatan yurttaşlara kısa bir süre sonra polis müdahale etti. Oturma eylemine katılan yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

gozalti-ankara.jpg

Gündem