Ankara'ya yürüyen yaklaşık yüz işçi jandarma tarafından durduruldu

Ankara'ya yürüyen yaklaşık yüz işçi jandarma tarafından durduruldu
Linyit kömür üretimi yapılan Eynez açık ocak bölgesindeki özelleştirmeye karşı çıkan işçilerin Soma'dan Ankara'ya yürüyüşü, Kırkağaç ilçesi girişinde jandarma tarafından durduruldu. İşçilerin Kırkağaç Çamlığı'nda çadır kurarak başlattığı nöbet sürüyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde Türkiye Kömür İşletmeleri'ne (TKİ) bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) bünyesindeki Eynez açık ocağının bir bölümünün Yeni Anadolu şirketine devredileceğini öğrenen ve Ankara'ya yürüyen işçiler, jandarma tarafından Kırkağaç girişinde durduruldu.

İşçilerin Kırkağaç Çamlığı'nda çadır kurarak başlattığı nöbet sürüyor.

İŞÇİLERİN ELEKTRİK KULLANMASINA İZİN VERİLMEDİ

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine göre, her yıl festival düzenlenen alanda kullanıma açık trafo bulunmasına rağmen madencilerin buradan elektrik kullanmasına izin verilmediği öğrenildi.

İşçiler alana getirdikleri jeneratör ile elektrik ihtiyacını giderirken, yine su çekmek için hortum talep eden madencilerin bu talebine de karşılık verilmedi. Sıcaklığın öğle saatlerinde yükseldiği alana sendika yetkilileri su ihtiyacı için tanker getirdi.

Bir madenci, "Her yıl mayısın ikinci haftası Çam Festivali yapılıyor. Oraya elektrik sağlanıyor. Burada trafo var, saatler var. Panayıra gelen herkes o elektrikten yararlanabiliyor. Elektriği kullanıyorsun, parasını ödüyorsun" dedi.

"Buraya geldiğimizde biz de kaymakamlıktan elektrik istedik. Biz yürüyerek hakkımızı aramaya çalıştığımız için bu elektrik bize verilmedi" diyen işçi "Panayıra, festivale elektrik var ama hakkını arayan madenciye elektrik yok. Biz de jeneratör bulduk. Jeneratörle elektrik ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Soma'dan Ankara'ya yürüyen yaklaşık 100 işçi, Kırkağaç ilçesi girişinde jandarma tarafından durduruldu. Önleri kesilen işçiler, Kırkağaç Çamlığı'nda çadırlar kurarak nöbet eylemine başladı.

Gündem