ANKET: İmamoğlu'nun seçim kaderi rakibine bağlı

ANKET: İmamoğlu'nun seçim kaderi rakibine bağlı
ORC Araştırma Ekrem İmamoğlu ve AKP'nin muhtemel adayını karşılaştırdı. Araştırmaya göre sonucu, açıklanacak adayı görmek isteyen kararsızlar belirleyecek.

Yaklaşan yerel seçimlerin en kritik şehri İstanbul.

AKP henüz adayını açıklamadı ancak kulislere göre, partinin İstanbul adayları arasında Murat Kurum, Ali Yerlikaya ve Selçuk Bayraktar gibi isimler yer alıyor.

Kurum halen AKP İstanbul Milletvekili olarak görev yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Ocak Pazar günü başka merkezlerle birlikte İstanbul adayını da ilan edeceğini duyurmuştu.

CHP ise Ekrem İmamoğlu ile devam dedi.

Anket şirketleri de araştırmalarını İstanbul'daki seçim üzerine yoğunlaştırdı. ORC Araştırma İstanbullulara belediye başkanlığı için kime oy vereceklerini sordu. Ancak Cumhur İttifakı'nın adayı belli olmadığı için soru 'AK Parti adayı' şeklinde yöneltildi.

anket-pdei-jpg.webp

İmamoğlu'nun rakibine bağlı

25 Aralık 2023 - 3 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılan araştırma 5100 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi. Ankette kararsızların oranı dikkat çekici.

"İstanbulluların Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 2’li Yarışta Oy Verme Tercihleri" başlıklı anketin sonuçları şöyle:

Ekrem İmamoğlu: % 40,8

Cumhur İttifakı (AK Parti Adayı): %40,2

Kararsızım-Adaylara Bağlı: %19,0 (Kısa Dalga)

Gündem