Anlık 14 Mayıs değerlendirmesi: 'Anadolu Ajansı'nda AKP sandık müşahitlerinin verilerini görüyoruz'

Anlık 14 Mayıs değerlendirmesi: 'Anadolu Ajansı'nda AKP sandık müşahitlerinin verilerini görüyoruz'
Kısa Dalga yazarları, akademisyenler ve uzmanlar 14 Mayıs seçim sonuçlarını yorumluyor.

14 Mayıs seçimlerinde oy verme işlemleri sona erdi ve sandıklar açılmaya başlandı. Banu Güven moderatörlüğünde Kısa Dalga YouTube ve Facebook kanallarından yapılan canlı yayınında Kısa Dalga yazarı gazeteci Cengiz Erdinç, Kısa Dalga yazarı gazeteci Ersan Atar, Kısa Dalga yazarı Mehmet Deprem ve Evrensel gazetesi yazarı ve akademisyen Ceren Sözeri değerlendirmelerde bulundu.

Cumhur İttifakı'nın 300'ün üzerinde milletvekili kazanmasının mümkün görünmediğini ifade eden Erdinç, "Muharrem İnce'nin oyları Sinan Oğan'a ve Erdoğan'a gitmiş. Seçimin ikinci tura kalması muhtemel" dedi. Banu Güven ise "AKP'nin 'CHP terör örgütleri ile ilişkisi var' söylemlerine seçmen inanıyor ve Oğan'a oy veriyor belli ki" yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın "Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır" şeklinde attığı tweeti eleştiren Güven ise "Anadolu Ajansı'nın başına çöken Recep Tayyip Erdoğan, CHP'yi milli iradeyi gasp etmekle suçluyor" dedi.

cengiz-erdinc.png

Mehmet Deprem: 'Evet ikinci tur ihtimali daha güçlü ama birinci tur ihtimali de hala var'

Dünyada oransal olarak en fazla oy kullanan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu ifade eden Kısa Dalga yazarı Mehmet Deprem, "Biz bu seçimi 88.6 ile kapatıyoruz. Bu sayı müthiş bir şey. Seçim birinci turda da bitebilir, ama bu ihtimal matematiksel olarak da güçlü bir ihtimal olarak önümüzde duruyor. Özellikle Ankara ve İstanbul'da sayılmayan sandıklar var. Evet ikinci tur ihtimali daha güçlü ama birinci tur ihtimali de hala var" diye konuştu.

mehmet.png

Ersan Atar AKP Genel Merkezi önünden bağlandı: 'Buraya gelen partililer de ikinci turu dillendirmeye başladılar'

AKP Genel Merkezi önünden bağlanan Kısa Dalga yazarı Ersan Atar, "Temkinli bir bekleyiş var. Eller telefonda ve sürekli sonuçları takip eden bir partili kitle var burada. Daha önceki seçimlerde Erdoğan'ın seçildiği ve AKP'nin seçimleri açık ara kazandığı dönemlerde AKP Genel Merkezi'ne bu kadar yaklaşmamız mümkün değildi. Buraya gelen partililer de ikinci turu dillendirmeye başladılar.

ceren.png

Ceren Sözeri: 'Anadolu Ajansı'nda AKP sandık müşahitlerinin verilerini görüyoruz'

Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın yayımladıkları verilerin farklılığını yorumlayan Evrensel gazetesi yazarı ve akademisyen Ceren Sözeri ise "Anadolu Ajansı'nın daha özerk ve bağımsız olması beklenirken bugün tamamen hükümetin propaganda aracı olarak kullanılıyor. Bu yüzden de AKP sandık müşahitlerinin verilerini görüyoruz. ANKA ise ıslak imzalı tutanaklar üzerinden verileri açıklıyor" ifadelerini kullandı.

Gündem