Antakya'da ekili tarlaya konteyner kent kuruluyor; depremzede çiftçiler tepkili

Antakya'da ekili tarlaya konteyner kent kuruluyor; depremzede çiftçiler tepkili
Antakya Güzelbahçe'de çiftçiler, ekili arazilerinin üstüne konteyner kent kurulmasına tepki gösterdi. "Evimiz gitti, her şeyimiz gitti” diyen çiftçiler, “Biz ne yiyeceğiz?" diye sordu.

Depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın Antakya ilçesindeki Güzelbahçe'de köylüler, ekili tarım arazilerinin üstüne konteyner kent kurulmaya başlandığını belirterek yardım istedi.

Çiftçilerin tepkisini sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Bahadır Özgür, şu ifadeleri kullandı:

"'Evimiz gitti, karnımızı doyuracak tek şeye beton döküyorlar. Biz ne yiyeceğiz?' Burası Antakya Güzelbahçe. Depremzede çiftçilerin elinde kalan tek şey buğday ekili tarlalar. Bakın o son kalan yaşam umudunu da ne hale getiriyorlar?

Evleri, canları, hayvanları, eşyaları giden, çadır bulamayan küçük çiftçiler ekili arazileri için yardım beklerken, bir sabah karşılarında dozerleri, kepçeleri, beton mikserlerini buldular. Kendilerine haber dahi verilmeden dün ekili tarlalara beton dökmeye başladılar.

Depremzede çiftçiler karşı çıkıyor. Ama aldıkları yanıt şu: 'Emlak Konut talimatıyla buraya konteyner kent kuracağız.' Peki çiftçinin elinde kalan tek geçim kaynağı olan ürünü, mülkiyeti ne olacak? Bir daha o arazi nasıl ekilecek?"

Bahadır Özgür’ün yayınladığı bir videoda, çiftçi “Bu malımız, buğdayımız kaldı onu da gelip alıyorlar. Kimseye söylemeden, bak kepçeler buğdaya ne yapmış… Bizim evimiz, barkımız yıkılmış, bir buğday yiyeceğiz, onu da yedirtmiyor. O kadar boş tarla var gelmişler burayı alıyorlar. Biz bitmişiz” diye tepkisini dile getiriyor. (Kısa Dalga)

Gündem