Antalya Barosu da Emniyet Genelgesinin iptali için Danıştay'a başvurdu

Antalya Barosu da Emniyet Genelgesinin iptali için Danıştay'a başvurdu
Antalya Barosu, Emniyet'in vatandaşın "ses ve görüntü" almasını engelleyen genelgesinin iptali için Danıştay'a dava açtı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün  “Ses ve görüntü alınması” konulu genelgesine bir iptal davası da Antalya Barosu'ndan geldi. 

Baro, "Genelgenin anayasal ve yasal dayanağının bulunmadığı, bir idari işlemde bulunması gereken hiçbir unsuru taşımadığı, hukuk devleti ilkesine, temel hak ve özgürlüklere, hak arama özgürlüğüne, savunma hakkına, halkın bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkına, basın özgürlüğüne, haberleşme özgürlüğüne vs aykırı olduğu" iddialarıyla, T.C. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhinde, öncelikle yürütmenin durdurulması, yapılacak olan yargılama sonunda da iptal edilmesine karar verilmesi istemiyle Danıştay’da dava açtı.

NE OLMUŞTU?

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın imzasıyla yayınlanan genelgede, polisleri kaydeden kişilerin engellenmesi ve haklarında adli işlem yapılması gerektiği belirtildi.

Karara gerekçe olarak "özel hayatın gizliliğinin ihlali" gösterildi ve ses ve görüntü kaydı alınmasının, kolluk personelinin görevini yapmasını engellediği öne sürüldü.

Gündem