Antalya'da CHP’nin 6 aday adayı istifa etti

Antalya'da CHP’nin 6 aday adayı istifa etti
Antalya’da CHP’den belediye başkan aday adayı olan 6 ismin istifa ettiği öğrenildi. İstifa eden isimlerin çoğu, diğer partilerden aday gösterildi.

CHP'nin, 31 Mart yerel seçimlerine 42 gün kala aday tanıtım toplantısı düzenledi. Adayların açıklanmasının ardından Antalya’da CHP’den belediye başkan aday adayı olan 6 ismin istifa ettiği öğrenildi.

Akdeniz Gerçek’te yer alan habere göre; Adayların belirlenmesinin ardından, Antalya’da CHP’den belediye başkan aday adayı olan 6 kişi istifa etti. İstifalar, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde yaşandı. Konyaaltı, Elmalı, Kemer, İbradı, Kaş ve Kumluca’da aday adaylarından istifalar geldi.

Demokrat Parti adayı

CHP’den istifa eden Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Onur Duruk, Memleket Partisi’nden Konyaaltı Belediye Başkan aday gösterildi. 27’inci Dönem CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise Kumluca Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmuş ancak aday gösterilmeyince Demokrat Parti’den (DP) gelen teklif sonrası DP’nin Kumluca adayı oldu. İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru da aday gösterilmeyince İbradı’da bağımsız adaylığını açıkladı. Yine ilçesinde aday gösterilmeyen Kemer Belediyesi’nin eski Başkanı Mustafa Gül ise İYİ Parti’den Kemer Belediye Başkan adayı oldu.

İYİ Parti adayı

CHP Kaş eski İlçe Başkanı Ulaş Akbaş da Kaş Belediye Başkan adaylığına talip olmuş ama aday gösterilmeyince İYİ Parti’nin Kaş Belediye Başkan adayı olmuştu. Akbaş son aldığı karar ile İYİ Parti’nin Kaş Belediye Başkan adaylığından çekilme kararı aldı. Son olarak da Konyaaltı Belediye Başkan Aday Adayı Süleyman Sakin CHP’den istifa etti; Sakin’in siyasi hayatını Memleket Partisi’nde sürdürmesi bekleniyor.

Bu isimlerin çoğu, istifa sonrası diğer partilerden aday gösterildi. İstifaların ardından ilçelerdeki siyasi dengeler değişti ve ilerleyen günlerde yeni istifaların olabileceği belirtildi. İstifa eden aday adaylarının 2023 seçimlerinde Millet İttifakı içerisinde bulunan partilerden aday gösterilmesi dikkat çekti. (Kısa Dalga)

Gündem