Antalya'da kabus gibi gece: 7 ve 5 yaşındaki iki kardeş yanan evde mahsur kaldı

Antalya'da kabus gibi gece: 7 ve 5 yaşındaki iki kardeş yanan evde mahsur kaldı
Antalya'da bir apartmanın 4'üncü katında çıkan yangında beş ve yedi yaşındaki 2 kardeş evde mahsur kaldı. Kardeşlerden 7 yaşındaki Berkan B.'yi kapıyı kıran komşular çıkarırken, balkonda demir parmaklıklara tutunan ve alevlerin arasında kalan 5 yaşındaki Şerzan B.'yi ise itfaiye kurtardı.

Kepez ilçesi Gündoğdu Mahallesi 'ndeki 4 katlı apartmanın en üst katında dün gece 23.30 sıralarında yangın çıktı. 5 yaşındaki Şerzan B. ve 7 yaşındaki Berkan B. isimli kardeşler evde yalnızdı.

Mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirirken, bir taraftan da çocukları kurtarmaya çalıştı.


Kardeşlerden Berkan B., vatandaşlar tarafından evin kapısı kırılarak kurtarıldı. Yoğun duman ve alevler nedeniyle balkonda bulunan Şerzan B.'ye ise ulaşamadı. Alevlerin tüm evi sarmasıyla vatandaşlar balkondaki çocuğu güvenli noktaya yönlendirirken, karşı binadan üzerine hortumla su tutarak güvende kalması sağlandı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdivenle önce yangına müdahale ederken, daha sonra ise balkon demirlerinden ayaklarını dışarıya sarkıtan ve büyük Şerzan B.’yi kurtardı. Balkona giren itfaiye ekibi küçük çocuğu kucaklayarak bina kapısında bulunan bekçiye teslim etti.

İki kardeş, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yangın sonrası ev kullanılmaz hale geldi. (DHA)

Gündem