Antalya'da korsan taksiciliğe karşı eylem

Antalya'da korsan taksiciliğe karşı eylem
Antalya'da, Korsan Taksi’, ‘Sarı İnci’ gibi uygulamalar üzerinden korsan taşımacılık yapanlara ve Martı’nın ‘Tek Araçla Gidelim’ uygulamasına karşı dava açan 3 bin taksici, konvoy oluşturup eylem yaptı.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası önünden başlayan eyleme, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Nurettin Şengün, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere de destek verdi.

Eylemde taksiciler adına, ‘Antalya Korsan Taksi’, ‘Antalya Sarı İnci’ uygulamalarına ardından da ‘Martı TAG Tek Araçla Gidelim’ uygulamasına erişim engeli getirilmesi için taksiciler adına dava açan Mehmet Ali Alkan konuştu.

"Hepsi korsan taşımacılık kapsamında değerlendirilmeli"

Söz konusu uygulamaların hepsinin 'korsan taşımacılık' kapsamında değerlendirilmesini ve denetimlerle önlenmesini isteyen Alkan, şöyle konuştu: “Biz geçmişten bugüne korsan taşımacılık ile mücadele ederken bazı firmalar Martı-Tag, Binbin, Sarı İnci gibi uygulamalar üzerinden yasaları arkadan dolaşarak korsan taşımacılık yapmaktadır. Bizler korsanın her türlüsüne karşıyız. Korsanın bir kolu esnafımızın ekmeğine göz dikerken, diğer kolu trafiğin içerisinde vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit etmektedir. Trafik güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Kentimizi korsandan ve görüntü kirliliğinden kurtarmak bizlerin sorumluluğundadır.”

"Mücadeleye devam edeceğiz"

Konuyla ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt aldıklarını belirten Alkan, Antalya 3.Sulh Ceza Hakimliği’ne açtıkları ilk davada mahkemenin erişim engeli talebini reddettiğini de ifade etti. Mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Alkan, "İlgili bakanlıklarımıza, Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne ve tüm Antalya milletvekillerimize yasa tasarısı verilmesi ve düzenleme yapılması isteğimizi resmi başvurularımızla yapmış bulunmaktayız.” dedi.

"Ekmeğimizi elimizden almaya gelenlere tepkimizi en sert şekilde koyarız"

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de "Şehrimizde T plakalı 3 binin üzerinde taksimiz var. Hepsi bu şehre hizmet etmek için çalışıyor. Bu şehre hizmet ederken de ekmeğimizi elimizden hukuksuz yollardan alan, bizim şu anda burada toplanmamıza sebep olan korsan taşımacılık faaliyetinin sona ermesini istiyoruz. Ekmeğimizi elimizden almaya gelenlere tepkimizi en sert şekilde koyarız" diye konuştu.

Belediye ve UKOME yetki kullanacak

Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı ve eski Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nurettin Şengün ise korsan taksiler ve taşımacılıkla ilgili kesintisiz denetimler yapacaklarını ve taksici esnafını mağdur etmeyeceklerini dile getirdi. Şengün, "Birçok korsan aracın varlığını daha önce emniyette çalıştığımızda da görüyorduk. Bu konuda 25 yıl denetim yaptık. Bundan sonra korsanla mücadele bugüne kadar olduğu gibi yürütülmeyecek. Var olan tüm kolluk kuvvetlerimizin noktalarında, kesintisiz denetimler yapılacak. Bu konuyla ilgili birçok ilimizde esnafımız, odalarımız mahkemelere gidiyor. Sadece mahkemelerde hak aranmayacak. Bu konuda kanunun yetki verdiği Antalya Büyükşehir Belediyesi ve UKOME de yetkilerini kullanacak." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem