Antalya'da sel: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Antalya'da yağmur, hayatı adeta kabusa çevirdi. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oldu. Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Kepez ilçesi Gazi Bulvarı'nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki su birikintisinde kalan otomobilde bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da meydana gelen sele ilişkin, "989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi" dedi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya'da yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selle mücadele için bölgede an itibarıyla 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildi. Bakan Yardımcımız Münir Karaloğlu, AFAD Başkan Yardımcımız, Afetlere Müdahale Genel Müdürümüz Antalya'ya intikal etti. 989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi. Antalya'mıza ve selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Dışarı çıkmamalarını istedi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kent merkezinde metrekareye 300 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, 2 bin 500’ün üzerinde ihbar aldıklarını ve bin 450 personel ve 290 araç-iş makinesi ile sahada aralıksız olarak çalıştıklarını söyledi. Başkan Böcek, “Antalya Valiliğimizin uyarısı gece 23.59’a kadar devam etmektedir. Bu uyarı doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Can ve mal kaybının yaşanmaması için vatandaşlarımızın çok önemli olmadıkça dışarı çıkmamalarını rica ediyoruz” dedi. (DHA)

Gündem