Antalya'daki beş yıldızlı otelde 'salmonella' iddiası: Turistler dava açacak

Antalya'daki beş yıldızlı otelde 'salmonella' iddiası: Turistler dava açacak
Antalya'da bulunan 5 yıldızlı Rixos Sungate Resort otelinde kalan çok sayıda turistin zehirlendiği ve bazılarında salmonella tespit edildiği belirtildi. Ziyaretçilerin acenteye dava açmayı planladığı aktarıldı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Antalya'da bulunan 5 yıldızlı Rixos Sungate Resort otelinde tespit edilen zehirlenme vakalarını yazdı. Gazete Duvar'ın aktardığına göre en az 33 aile, gıda zehirlenmesi belirtileri yaşadığını bildirdi. Birçok turistin, ishal ve kusma gibi belirtiler gösterdiği aktarıldı.

Bazı ziyaretçilerde salmonella ve benzeri bakteriler bulunduğu ortaya çıktı. Vakaların ardından İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı’nın, son dönemde Türkiye’de tatil yapan İngiliz turistlerin zehirlenmesi ve hastalanması ile ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

Daily Mail'in aktardığına göre, açık büfe yemek veren oteldeki yemeklerin 'uygunsuz ortamda' sunulduğunu söyleyen turistler, eski yemeklerin servis edildiğini bildirdi. Seyahat acentesi ise, gıda zehirlenmesinin otelden kaynaklanmadığını ve bir nörovirüs olduğunu iddia etti.

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı’nda görevli Dr. Lesley Larkin de "Eğer yakın bir zaman içinde Türkiye’den geldiyseniz ve herhangi bir rahatsızlık semptomundan endişe ediyorsanız doktorunuzla iletişime geçin” ifadelerini kullandı. Daily Mail, otel ziyaretçilerinin seyahat acentesine dava açmayı planladığını aktardı.

Salmonella nedir?

Salmonella, tifo, paratifo ve gıda zehirlenmesine yol açabilen, çubuksu, Gram-negatif bir enterobakteri cinsidir. Salmonella türleri hareketlidir, hidrojen sülfür üretirler. (Kısa Dalga)

Gündem