Araştırmacı Daşdemir’den Sinan Oğan seçmeni analizi: Yarısı Erdoğan’a, yarısı Kılıçdaroğlu’na

Araştırmacı Daşdemir’den Sinan Oğan seçmeni analizi: Yarısı Erdoğan’a, yarısı Kılıçdaroğlu’na
Optimar Araştırma Genel Başkanı Hilmi Daşdemir, Sinan Oğan'a oy veren seçmenlerin aidiyet duygularının zayıf olduğunu belirtti.

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminin kilit ismi haline gelen Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceğini henüz açıklamadı.

Seçimin ilk turunda sonuçlara yakın bir anket yayınlayan Optimar Araştırma'nın Genel Başkanı Hilmi Daşdemir, Oğan'a oy veren seçmenlerin analizini yaptı.

TV100 yayınına katılan Daşdemir, "Öncelikle gözden kaçırılmaması gereken bir husus var ki o da oy veren seçmenin yüksek bir parti aidiyeti ya da aday aidiyetleri yok. Nitekim Ata İttifakı ve Ata ittifakı adayı Sinan Oğan’ın oyu arasında iki kat fark var” dedi.

“Diğer taraftan yaptığımız araştırmalara göre Sinan Oğan’a oy veren seçmen kitlesinin yüzde 25’i Erdoğan’a, yüzde 25’i Kılıçdaroğlu’na oy verme eğilimine sahip” diyen Daşdemir, yüzde 27,9’unun ise kararsız olduğunu, yüzde 18,6’sının da oy kullanmayacağını söylediğini, yüzde 3,6’sının cevap vermediğini aktardı.

Daşdemir, şöyle devam etti:

“Sonuç olarak, Sinan Oğan’ın seçmen kitlesinin yarısı Erdoğan’a diğer yarısı da Kılıçdaroğlu’na oy verme eğilimde ve bu dağılımda Erdoğan her türlü kazanıyor. Kazanamamasının tek sebebi ise seçmen kitlesinin rehavete kapılması olacaktır." (Kısa Dalga)

Gündem