MetroPoll: 'Erdoğan kazanır' diyenler yüzde 48.5, 'kazanamaz' diyenler yüzde 47.7

MetroPoll: 'Erdoğan kazanır' diyenler  yüzde 48.5, 'kazanamaz' diyenler yüzde 47.7
Araştırmacı Özer Sencar, “Erdoğan kazanır” mı “kazanamaz” mı anketi paylaştı. Kazanır: Yüzde 48.5, kazanamaz: Yüzde 47.7

Mertopoll Araştırma’nın sabihi Özer Sencar, “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?” sorusuna “kazanır” diye görüş belirtenlerin oranının yüzde 48.5, “kazanamaz” yanıtı verenlerin de yüzde 47.7 olduğunu belirtti.

Sencar sosyal medya hesabı twitter’dan yaptığı paylaşımda, Eylül ayında yapıldığı anlaşılan kamuoyu araştırmasından bir bölüm yayınladı.

anket.jpg

Sencar’ın paylaşımına göre ankete katılanlara, “Bu Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve Erdoğan yeniden aday olsa sizce seçimi kazanır mı?” diye soruldu.

Bu soruya katılımcıların yüzde 24.8’i “kesinlikle kazanır” yanıtını verirken, “kazanır” diyenlerin oranı yüzde 23.7 oldu. Buna göre “kazanır” yönünde görüş belirtenlerin oranı yüzde 48.5 olarak gerçekleşti.

Aynı soruya katılımcılardan yüzde 39.9’u “kazamaz” yanıtını verdi. “Kesinlikle kazamaz” diyenler de yüzde 16.8 oldu. Böylelikle katılımcılardan yüzde 47.7’si “kazanamaz” olarak görüş belirtmiş oldu.

Fikrinin olmadığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 3.7’de kaldı.

Sencar’ın paylaşımında, bu soruya zaman içinde yapılan aynı içerikli anketlerdeki verilerin karşılaştırması da yapıldı. Buna göre “kazanır” diyenlerle “kazanamaz” diyenler kısa süre sonrasında eşitlenerek grafik “kazanır” görüşü doğrultusunda artış gösterdi.

Gündem