Arda Turan'a, tacizden ikinci kez beraat kararı

Arda Turan'a, tacizden ikinci kez beraat kararı
Futbolcu Arda Turan'ın şarkıcı Berkay Şahin'in eşi Özlem ada Şahin'e yönelik tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada ikinci kez beraat kararı verildi.

Futbolcu Arda Turan’ın, şarkıcı Berkay Şahin’in eşi Özlem Ada Şahin’e tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada beraatine yönelik hükmün istinaf mahkemesince bozulmasının ardından yeniden yargılandığı davada ikinci kez beraat kararı verildi.

İkinci kez yapılan duruşmada futbolcu Burak Yılmaz da ifade vermiş ve tartışmanın yaşandığı gece kulübündeki arbedeyi gördüğünü ancak Arda Turan'ın Özlem Ada Şahin'le herhangi bir diyaloğuna şahit olmadığını söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Sarıyer Emirgan'daki bir eğlence mekanında 10 Ekim 2018'de Arda Turan'ın Özlem Şahin'i omzundan dürterek “Güzel kadınsın. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım” diyerek cinsel tacizde bulunduğu, daha sonra Arda Turan ile Berkay Şahin arasında kavga yaşanmasına ilişkin davada, 11 Eylül 2019 tarihinde karara çıkmıştı. İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi, Arda Turan hakkında Özlem Şahin'e yönelik “Cinsel taciz” suçundan beraat kararı vermişti.

Mahkeme, Arda Turan'a “Korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek”, “Ruhsatsız silah bulundurmak” ve “Kasten yaralama” suçlarından ise toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası vermişti. Ancak bu suçlardan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti. Berkay Şahin'in Arda Turan'a karşı hakaret suçundan tepki olarak işlenmesi sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmişti.

Karar sonrasında Berkay ve eşi Özlem Şahin avukatları aracılığıyla “Cinsel taciz” yönünden verilen beraat kararına itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren İstanbul 25. Bölge Adliye Mahkemesi de yerel mahkemenin kararının bozulmasına hükmetmişti.

Gündem