Artıbir Araştırma Genel Müdürü Çalışkaner: İnce'nin çekilmesi seçimin Kılıçdaroğlu lehine 1. turda bitmesi olasılığını artırdı

Artıbir Araştırma Genel Müdürü Çalışkaner: İnce'nin çekilmesi seçimin Kılıçdaroğlu lehine 1. turda bitmesi olasılığını artırdı
Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıklamasını Kısa Dalga’ya değerlendiren Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, “İnce’nin bu kararı, seçimin birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanma olasılığını artırdı” dedi.

ERSAN ATAR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi, kamuoyu araştırmaları yönünden kartların yeniden karılmasına neden olurken Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, İnce’nin kararının seçimin birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanması olasılığını artırdığını söyledi.

Muharrem İnce’nin çekilme kararını ve şeklini Kısa Dalga’ya değerlendiren Çalışkaner özetle şu görüşleri aktardı:

“Bizim ilk yaptığımız kamuoyu araştırmalarında Muharrem İnce yüzde 4-5’lerdeydi. Özgül ağırlığı gittikçe eridi. Son olarak araştırmalarımızda da yüzde 1’lerde görünüyordu. İnce her ne kadar Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekildiğini açıklamasa da bu gelişmenin Kılıçdaroğlu ve Mille İttifakı lehine sonuçları olacaktır. Araştırmalar Muharrem İnce’ye oy verecek olanların yüzde 70’nin Millet İttifakı tabanından, yüzde 30’unun da Cumhur İttifakı tabanından olduğunu gösteriyordu."

'Millet İttifakı oylarını konsolide eder'

Çalışkaner, İnce'nin kararının Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı lehine domino etkisi yaratıp yaratmayacağı yönündeki soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"Son yapılan anketlerde Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 50,1’di. Şimdi Muharrem İnce’nin çekilmiş olması Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu lehine sonuçlanma olasılığını artırdı. İnce’nin bu kararının Millet İttifakı’nın seçmenini de konsolide edeceğini ve sandığa gidip Kılıçdaroğlu’na oy vermekte daha istekli olacağını değerlendiriyorum ama bütün bunlar, önümüzdeki iki gün içinde ülçümlenenebilecektir.” (Kısa Dalga)

Gündem